onsdag 12. september 2018

Hvordan male fliser på bad

Det er ingenting i veien for å male flisene på badet - slik gjør du det. Du kan velge blant et stort. Hvis du maler flisene, og fugene i den samme slengen, vil du få en rutete flate, uten skiller. Noen mener at dette ser.


Fugene på badet er ofte fulle av kalk og såperester etter mange års bruk. For å få malingen til å .

Slik maler du baderomsflisene. Og alt du ellers bør vite før du maler flisene på badet. MALE FLISER PÅ BAD : Å sveipe malerkosten over baderomsflisene er et enkelt og rimelig alternativ dersom badet har behov for en quick fix, i påvente av en større oppussing. Foto: FOTO: Getty Images.


Oppussing av badet trenger ikke å være et prosjekt som tømmer sparekontoen. Med ny maling på gamle og mindre pene fliser, kan du selv oppgradere badet ditt uten at det koster skjorta. Flere og flere ser at det kan være gunstig å male flisene.


Her får du vite hvordan male fliser. Dette fordi det er mye enklere og billigere enn å skulle pusse opp bad eller andre rom i sin.

Hvis du bestemmer deg for å male flisene dine, vil du raskt se at dette gjør stor forskjell på badet , kjøkkenet eller gangen. Start med å male flisene med heftgrunning. Bruk en oljebasert heftgrunning egnet til våtrom og glatte overflater.


Det er forskjell på fliser, noen er glattere enn andre, det kan derfor lønne seg å teste heftgrunningen før du maler hele badet. Mal en del av en flis et sted som ikke er så synlig. Et ekstra pluss man får ved å male flisene , er at det er enkelt å bytte farge om man skulle få lyst på litt forandring. Det sparte oss for flere hundre tusen kroner og vi har fått både bad og vaskerom som vi er svært fornøyd med. På bildet over ser du hvordan det så ut.


Jeg har tidligere skrevet om badene våre, hvor vi har malt flisene med kalkmaling , og mange har ønsket å få en detaljert beskrivelse av hvordan man går frem. Så da tenke jeg at jeg kunne forklare hvor enkelt og billig man kan fornye badet ved å male flisene. Her ser dere hvordan badet så ut før. Det var ikke så fint med lysblå fliser på veggen og mørkeblå på gulvet. I løpet av en helg gav jeg badet en skikkelig make over, her er oppskriften: Fliser : Det er ikke noe i veien for å male over gamle fliser , men grunnarbeidet er viktig.


Vask med salmiakkvann eller rødsprit, da er du sikker på at fett og såperester forsvinner. La flisene tørke og påfør et strøk med grunning. Her kan de til gjengjeld også hjelpe deg med å finne helt riktig maling til badet ditt. Du må bruke både en tokomponent.


Her vil fagmannen vise deg hvordan han maler rødbrune fliser hvite.

Her har dere litt info og inspirasjon om det å male på gamle fliser. Så fint, veldig bra innlegg og lekre eksempler, hvordan beholder man flisene hvite? Er flisene på badet stygge, kan du enten male dem, eller legge nye fiser utenpå de gamle, sier oppussingsekspert Bjørg Owren. Gir en betongaktig finish på vegger, gulv og benkeplater.


Foreløpig er jeg helt grønn på området, så håper å få litt mer kunnskap på andre området. Mange har fliser som de drømmer om å bli kvitt, men å fjerne, kjøpe nye og legge fliser er ikke billig, enten det nå er kjøkkenet eller badet det gjelder. Men fortvil ikke, det finnes nødløsninger om du kjenner at du ikke klarer å leve med de gusje -grønne flisene et år til.


Vil du fornye badet , men må vente litt med full oppussing? Det går fint an å male flisene ! Så lenge du tar deg god tid til forarbeidet før du maler flisene hjemme, kan resultatet bli fint. Vi gir deg seks tips til forarbeid før du setter i gang med å male flisene : . Vi hadde en litt mindre delikat farge på flisene på badet i firmannsboligen som vi kjøpte leilighet i for et år tilbake.


Snakket med den lokale . Vi valgte derfor å male på flisene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.