onsdag 15. august 2018

Montere ovn selv

I Norge har man lov til å montere en peis eller vedovn selv. Man kan også velge å sette bort hele installasjonen. Normalt sett må man regne med å betale for 2 . Så hvis jeg har forstått dette rett så kan man installere ovnen selv såfremt man føler man har kompetansen og følger. I et gammelt hus kan det være mange penger å spare på varmekostnadene ved å montere en vedovn.


Følg med når det bores hull i pipa og Lasse monterer sin. Nei, gulvet må dekkes til med en stålplate i bunnen .

Våre ildsteder tilfredsstiller verdens strengeste krav til ren forbrenning. Våre ovner og peiser har høy varmeeffekt, og utnytter veden optimalt. Monter selv en brændeovn - Duration: 5:09. Betyr dette at man kan montere den selv (hvis man er flink nok til å få det til), og så få feier/brannmann innom for å skrive ferdigattest?


Forsikre deg om at ildstedet blir montert og brukt ifølge de anvisnin- ger som er beskrevet. DOVRE vedovn type 40/CB er testet, og vurdert med. Bruk en røykrørsbørste eller lag selv en tull med filler surret til en . Du kan utføre monteringen selv, men det anbefales å bruke kvalifisert. På den måten kan du ta i bruk ildstedet med en gang det er montert. Vi monterer ildsteder – raskt og effektivt ! Enten du monterer en ovn du har kjøpt brukt, eller en du allerede har, kan du bruke fremgangsmåten . Sett kulturskatten din i stand selv og få varme i stua.


Husk at det er mulig å montere ovner som er produsert før 1940. Montering av ovn og montering av peis krever at man tar hensyn til en del momenter. Dette må man gjøre enten man velger å montere ovnen eller peisen selv, . Alle som får ny peis eller ovn plikter til å melde ifra om dette til kommunen. Dersom du ikke skal montere peisovnen selv kan en sertifisert . Vi monterer og bygger de aller fleste typer ovns- og peisløsninger.


Aller første bud er at ovnen du vil installere, faktisk er lovlig for bruk i Norge. Du må også gi beskjed om at du har montert skorstein i boligen. Noen velger å montere selv, mens mange velger å få en håndverker til å. Med alle ildsteder (innsatser og ovner) fra Nordpeis er det vedlagt . Montering - Hvor langt kan ildstedet stå fra brennbart? Montering- Hvor lang tid tar det å sette inn en ny ovn? I et gammelt hus kan du altså montere en gammel ovn som passer – men vår.


Husk at en åpen peis avgir mindre varme enn en ovn, selv om strålevarmen . Jeg har en gammel vedovn stående på loftboden min. Jeg monterte mine ovner selv, men jeg måtte lage målsatte tegninger, skaffe .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.