tirsdag 3. juli 2018

Fjerning av asbest

Virksomheter som ikke sysselsetter arbeidstakere. Kravene til håndtering av asbest gjelder alle virksomheter, også de som ikke sysselsetter arbeidstakere. En gårdbruker, som driver alene uten arbeidstakere, kan for eksempel ikke fjerne asbestholdig tak fra noen av sine driftsbygninger uten tillatelse fra Arbeidstilsynet. Hvis det er mistanke om at det finnes asbest på arbeidsplassen må arbeidsgiver eller arbeidstaker stoppe arbeidet og ta kontakt med noen som har den nødvendige fagkompetansen.


Ikke gjør et forsøk på å fjerne asbestholdig materiale selv.

Det kan gi alvorlige helseskader. Asbest skal håndteres på en . Fjerning av asbestholdig materiale. Dette gjelder ikke hvis det er mindre risiko for arbeidstakerne om slike materialer ikke fjernes. Arbeidstakere som jobber med asbest skal bruke verneklær og godkjent . Risikoen oppstår først når løse asbestfibre opptrer i form av støv som kan pustes inn.


Normalt vil ikke asbestholdige plater innebære noen risiko med mindre de skades, bearbeides eller . Hver uke får jeg telefoner fra fortvilte mennesker som har revet noe, og etterpå funnet ut at det er asbest de har holdt på med.

Privatpersoner er imidlertid ikke omfattet av arbeids-miljøforskriftene og kan derfor fjerne asbestholdig materiale fra boligen selv, men på grunn av risikoen ved å håndtere dette . Så vi har tenkt å rive vekk dette taket og få på ny shingel. Jeg har søkt her inne på forumet å funnet hva jeg må gjøre visst det er plater med asbest. Men hvordan skal jeg finne ut om det er det? Påbygg er av ukjent år gang. Bare det pakkes forsvarlig inn i plast.


Dersom du skal betale noen for jobben, så må de være godkjente. Og de tar seg godt betalt. Men du har vell fått i deg nok asbest gjennom årene, rørleggere er spes utsatt. De siste fire årene har Arbeidstilsynet gjennomført i overkant av 5tilsyn for å kontrollere om regelverket blir fulgt når det gjelder fjerning av asbest , ifølge NRK.


Platene støver ikke med mindre de knekkes. Reglene for asbestfjerning gjelder både om du skal renovere huset ditt, utføre byggmessige forandringer og rehabilitering, eller om du har et gammelt hus som skal rives. Det er svært viktig å kartlegge bruken av materialer med asbest innen et bygg skal rives og asbestfjerning . KUN EN LITEN MUNNMASKE: De gamle asbestarbeiderne fjernet livsfarlig asbest med minimalt beskyttelsesutstyr.


I dag må all fjerning av asbestholdige byggematerialer fra eldre bygg godkjennes av Arbeidstilsynet. Vi har hørt om tilfeller der folk som har arbeidet med asbest har blitt bedt om å ta med beskyttelsesdrakten hjem for å vaske den, og vi ser at områder hvor det arbeides med fjerning av asbest ikke blir avsperret. Dette kan tyde på kunnskapsmangel eller at problemet ikke blir tatt på alvor.

Emballasjen og beholderen skal være tydelig merket med følgende tekst: Inneholder asbest. Denne anvisningen omhandler arbeidsmetoder, for- og etterarbeider og HMS ved fjerning , innkapsling, innbygging eller håndtering av asbestholdige materialer i bygninger. Anvisningen henvender seg til alle som arbeider i bygninger hvor det forekommer asbest , de som driver med sikring og sanering av asbestholdige . Vanligvis vil Arbeidstilsynet kreve at asbestholdig materiale fjernes.


I enkelte tilfeller kan innkledning eller reparasjon aksepteres. Det lokale arbeidstilsyn vil vurdere dette i hver enkelt sak. Ved riving av hus hvor det finnes asbest i større mengder, må asbesten fjernes før bygningen eventuelt rives maskinelt. Derfor er det klare regler for hvordan asbest skal håndteres, og det er kun virksomheter som har tillatelse fra Arbeidstilsynet som kan fjerne asbest.


Den fjernede asbesten skal leveres til godkjente deponier. Har kjøpt meg hus med asbestplater på av vegger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.