torsdag 26. juli 2018

Belegningsstein underlag

Et bra underlag er viktig for det ferdige dekket av belegningsstein. Da unngår du telehiv og setninger, som kan føre til at overflaten blir ujevn. Jobben er slett ikke vanskelig, men krever litt nøyaktighet. Grunnarbeidet er meget viktig når det gjelder belegningsstein.


Tenk på at steinen skal ligge der i . Tegningen viser en generell oppbygging fra grunn opp til dekke med belegningsstein.

Belegningsstein og heller. Grunnforholdene i Norge varierer fra fjellgrunn til områder med mye leire. I tillegg har vi et tøft klima med frost som kan forårsake telehiv. Drensduk er en god løsning om du ønsker å legge heller eller belegningsstein på stive underlag som eksempelvis tak og dekkekonstruksjoner.


De fleste anbefaler settesan men ser også at noen anbefaler 2-4mm grus. Prøv å få grus, stein og sand levert så tett på stedet det skal brukes som mulig. Og gjerne i en konteiner, slik at grusen ikke blandes med underlaget.


Er du nødt til å kjøre materialene det siste stykket i trillebår – eller en leid minidumper – så lei noen kjøreplater i plast.

Vi viser deg hvordan du får et godt resultat. Vedlikeholdsbehov: Høyt Pris: lav. Kan ofte medføre en del vedlikehold hvis underlaget er ”løst” som følge av store nedbørsmengder. Du må påregne etterfylling av grus.


Dette er det billigste alternativet, og du har et godt utgangspunkt hvis skal legge asfalt, betong eller belegningsstein. Følg med i vårt kurs i belegningsstein og heller over seks nummer, og som begynner med underlaget. Hvis underlaget drenerer dårlig, for eksempel når det er tung, kompakt matjord eller leire, kan det være nødvendig å grave enda dypere. Den utgravde delen skal ha samme fall som den ferdige overflaten. Legging av belegningsstein.


Selve steinen tåler å bli kjørt på, den vil ikke knekke, men steinen kan vri seg opp fra underlaget. Leggeanvisning for heller og belegningsstein. Telefarlig masse må skiftes ut med grus eller pukk i en tykkelse på. Skal benytte belegningsstein (type herregårdsstein). Det er viktig at underlaget er “fast”.


Perfekt underlag på terrassen og i hagen. Har forhørt meg litt om. Heller er vakre å se på – og raske å legge når grunnarbeidet er gjort.

Produseres i betong med et utall variasjonsmuligheter med tanke på farge og finish. Finnes også i vedlikeholdsfrie utgaver, der porene er tettet igjen for en jevnere overflate som er enkel å rengjøre. Er det noen som har noen tanker omkring . Slik legger du belegningsstein.


NOBI viser deg hvordan du skal legge. Marker høyden på pinnene, er brosteinen f. Sett så opp en snor på angitt høyde runde området. Plasser ut brostein på første rad. Fås både som rektangulære heller og som villskifer som passer spesielt godt i rustikke miljøer og som stier og ganger i hagen.


Kuppelstein en rund naturstein som gir et ujevnt, men vakkert og rustikt gulv som ikke egner seg så godt som underlag for hagemøbler. Marktegl er svært holdbart og gir et varmt og levende gulv. Også anleggsgartner Jan Nilsen mener at belegningsstein er lettere å få til dersom man er nybegynner i steinleggerfaget, fordi ett rett underlag er avgjørende for et godt resultat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.