fredag 1. juni 2018

Hvordan legge varmekabler på bad

Her kan du se hvordan du enkelt legger varmekabler og varmematter. Abonner på vår kanal. Er det elektriker som støper ned.


Jeg har pusset opp bad før, men aldri lagt varmekabel , så det har jeg ingen begrep om hva skal koste. Har finni ut at kabelen nesten ikke .

Opprinnelig var planen å legge enstavs parkett i hele leiligheten, men fordi gulvet i det store rommet som skal bli kjøkken og spisestue er så skjevt var det best å avrette det først. Spesielt på bad har feil konstruksjon av gulv ført til enorme ekstrakostnader til uvitende byggherrer. Vi anbefaler å legge kabelen festet til hønsenetting på brannfast plate, eller lagt direkte i jordfuktig støp. Der har vi tilfeller av at man må hugge opp gulvet for å fjerne varmekablene , enten fordi kablene slutter å fungere, eller fordi man har fått besøk av det.


Riktig primer får du i flisebutikken. Vær nøye med å beskrive underlaget den skal brukes på. Det finnes mange typer varmematter og varmekabler så du må være sikker på at systemet du har valgt er godkjent for bad.

Og husk at selv om du kan legge matten selv må tilkobling til strøm må gjøres av godkjent . Elektriske varmekabler lagt i betong er etter manges mening en bedre løsning enn matte og folie, iallfall på badet , der gulvet må være vanntett. Nexans anbefaler vanligvis ikke å støpe tykkere enn 6 . De fleste tilfeller av funksjonssvikt på varme- kabel finner sted i bad og andre våtrom. Dersom støpemassen her har for dårlig varmeledningsevne, så vil temperaturen. Denne brosjyren viser deg hvordan du kan bygge dette, med maksimal sikkerhet og lang levetid. Det er viktig med god planlegging, valg av riktige og godkjente produkter.


Weber anbefaler å legge. Varmekabel på bad med tregulv. Hus, hage og oppussing: Jeg driver med oppussing hjemme og skal i den forbindelse legge varmekabel på badet. I dag ønsker de aller fleste husstander i Norge å ha varmekabler på badet.


Det er forholdsvis enkelt å legge varmekabler både i nytt og i eksisterende bad , men mange opplever frustrasjon i hverdagen fordi . En bolig skal rehabiliteres. I den forbindelse skal det bli satt inn nye veggplater og lagt nytt gulv med varmekabler på badet. Installasjonen skal kobles.

Du skal også skrive veiledning om hvordan og hvor ofte kunden skal teste jordfeilbrytere. Lurer på om man må ha en sertifisert person til å legge varmekabel på bad , eller er det slik at en kan gjøre det selv? For å legge varmekabel på du ha en elektriker til å gjøre jobben.


Jeg spør fordi broren min fikk besøk fra Infratek i forrige uke, og de krevde å se bekreftelse av hvordan kablene var lagt. Nytt bad er mer av et mareritt enn en drøm for mange. Men hvorfor legge varmekabler og så måtte vente en liten måned på at betongen skal herde, når du kan få et både tettere og bedre badegulv i løpet av et. Mange nevenyttige vil nok like å arbeide med våtromsplater og lavtbyggende varmekabler. Vi startet med å legge ut litt betong spredd over hele badet for å få noe innunder armeringen først.


Da fikk vi liksom løftet armeringen med varmekablene litt opp fra gulvet. Les også: Støp en plissert krukke i betong. Den fineste vårkrukken støper du selv – vi viser deg hvordan du gjør . Men – du skal aldri legge varmekabler selv.


Dokumentasjonen har også skisser som viser hvordan kablene er lagt, hvor varme og kalde soner er plassert og hvordan du betjener utstyret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.