tirsdag 15. mai 2018

Lage kompostbinge

Nå vil jeg også lage kompost av matavfallet vårt. Da trenger vi en varmkompostbinge. Denne er tett og isolert. Tett så ikke skadedyr kan komme til og isolert så . Med en kompostbinge kan du lage din egen næringsrike matjor helt . Du trenger ikke kaste hageavfall og grønnsaker i søpla.


Lag heller en kompostbinge og kom i gang med kompostering. Omtrent en tredel av alt avfall . Bokashi er kjøkkenkompostering som passer like bra i en bygård som i hus med . En kompostbinge i mur holder i mange år. Modellen her er laget av brukte murstein og har en front av bord.


Slik lager du din egen kompost. Du lager egen matjord med kompostbingen. Snekret, åpen kompostbinge med løv og kvist. Kompostbinge laget av staur.


Lage kompostbinge

Få fart på blomstringa i hagen, skaff deg en kompostbinge ! Det er ingen møkka- jobb, fordi du bruker ditt eget avfall fra kjøkken og hage. Med varmkompost menes at en bruker en isolert kompostbinge. Den enkleste måten kan være å spa planteavfall direkte ned i bakken. Gartnerelevene på Vea lærer å lage kompost. For eksempel grave en . Her deler de sin kunnskap, slik at flere kan lære å utnytte hageavfallet til å bli ny og næringsrik jord.


Det skal heller ikke en velfungerende kompost gjøre. Utengen har hatt varmkompost-dunken sin i fem år, og er storfornøyd. Grønnsaker, busker og trær kan om mulig få den dobbelte mengden.


La organisk hage- og kjøkkenavfall kommer til nytte. Lag din egen næringsrike kompost til plantene i hagen eller på balkongen. Med bokashi kjøkkenkompost kan du lage jord av alt matavfall du har uten å tenke. Her er våre tips til hvordan du kommer i gang med kompost. Det går også an å lage sitt eget strø ved å kverne opp hageavfall i en . Deretter legger du et lag finere hageavfall og til slutt et lag med ferdig kompost eller jord.


Nå kan du legge i ditt eget husholdningsavfall.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.