tirsdag 22. mai 2018

Fordrøyning

Fordrøyning, metode i avløpsteknikken for å utjevne varierende vannføringer slik at nedstrøms ledningsnett og renseanlegg ikke blir . Infiltrasjon sikrer langsom bortleding til grunnen. Kombinasjonen av fordrøyning og infiltrasjon utvider mulighetene for å håndtere også større nedbørshendelser.

En betydelig utfordring ved fordrøyning er sedimentering. Når store mengder overvann har høgt tempo, drar det med seg store og små partikler. Basal har et komplett program for fordrøyning, rensing og infiltrasjon av overvann.


Fordrøyning vist i ulike eksempler på løsninger.

NOBI har komplette løsninger for fordrøyning, rensing og infiltrasjon av overvann. Klimaendringene gjør at stadig flere kommuner stiller krav om at husbyggere må ta hånd om regnvannet på eiendommen, før de gir . Taknedløp og infiltrasjonsmagasin for takvann. Fordrøyning av overvann ved bruk av grøntareal og regnbed. Skrevet av: Kjersti Tau Strand og Øystein Tranvåg.


Dette gjelder også i de tilfellene der et gammelt bygg skal rives, og nytt bygges etterpå. Med fordrøyning menes at vannet holdes tilbake på .

Så vidt jeg vet er dette første gang en droptank laget av plastrør blir brukt her i . Nedbørforhold – overløpsmengder – fordrøyning. Blå-grønne løsninger for håndtering av overvann. Coop gikk for tett tank av dobbeltvegget PE-rør i diam 20mm til fordrøyningsbasseng ved nytt . Infiltrasjonska mmer, som er et bedre alternativ til. Vi tilpasser systemene for hvert enkelt prosjekt.


Våre produkter kan leveres over hele landet. Tradisjonelt har det vært vanlig praksis å fjerne vann fra overflaten ved bruk av det konvensjonelle rørsystemet. ACO StormTank er en anleggsmessig rasjonell og et kostnadseffektivt system for infiltrering eller fordrøyning av overflatevann. Overvannshåndtering - fordrøyning og magasinering.


Bemerkninger: Notatet er skrevet med grunnlag i en bestilling fra Bundebygg AS i forbindelse med overvannshåndtering . Kommunene stiller større krav til fordrøyning av overvannet i forbindelse med utbygginger. Det har Isachsen Entreprenør AS tatt konsekvensen . Som et ledd av dette lanserer Wavin nå fordrøyning og infiltrasjonspakker til private boliger. Vi har allerede gjennom flere år levert løsninger til større offentlige .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.