tirsdag 24. april 2018

Størrelse vindu rømningsvei

Det er visse minimumskrav til åpningens størrelse for at et vindu skal kunne brukes som rømningsvei. I henhold til veiledningen til . For små brannceller med direkte utgang i det fri, er det tilstrekkelig med en rømningsvei. Det er lovpliktig krav at alle rømningsvinduer må ha rømningsveier i alle oppholdsrom i huset ditt.


Du kan her lese om kravene til rømningsvei.

Rømningsvei skal på oversiktlig og lettfattelig måte føre til sikkert sted. Den skal ha tilstrekkelig bredde og høyde og være utført som egen branncelle . Utenfor vinduet blir det gravd ut og støypt skyttergrav for å få lys og rømningsvei. Hvilke mål må det da være på denne skyttergrava for at . Her kan du lese mer om kravene til et rømningsvindu.


Et rømningsvindu må i åpen stilling ha en fri åpning på minst m bredde og . Anvisningen angir krav til størrelse på vinduene, utforming, antall og plassering i fasaden, samt avstand og atkomst til.

Hvis det er mindre enn meter ned til bakken kan du bruke vindu eller balkong som rømningsvei. Vinduer som rømningsvei. Krav til rømningsvei : I åpen stilling skal vinduet gi: En fri åpning som skal være minium 50cm bred og 60cm høy. Samtidig må disse tilsammen være minium . Mulighet til å rømme ut fra vindu kan redde liv ved brann. Lysgrava slipper dagslyset ned i kjelleren, gir mulighet for vinduslufting, og med rømningsvindu kan den tjene som rømningsvei.


I tillegg må du ha rømningsvei i tillegg til dør. VELUX takvindu som benyttes som rømningsvei kan ikke ha påmontert . For at et vindu i kjelleren skal regnes som rømningsvei , må det i åpen tilstand ha en fri bredde på minst centimeter og en fri høyde på minst . Ikke minstekrav til størrelse på bod og oppbevaringsplass. Rommet må ha vindu , som kan brukes som rømningsvei. For vindu som skal brukes som rømningsvei må summen av bredde og høyde må . Fra og med denne størrelsen og oppover er vinduet godkjent som rømningsvei. Godkjente rømningsveier vurderes i hvert enkelt tilfelle og størrelser på vindu , samt avstand ned til terreng er avgjørende.


Takvindu er normalt ikke godkjent . Innadslående vinduer kan også brukes som rømningsvei , forutsatt at de oppfyller kravene i størrelse og plassering.

De kan hengsles over, under og på sidene. Størrelsen på vinduet. Minimum størrelse på vinduer må være minst ti prosent av gulvarealet i et . Markeringsskilt som viser at vinduet kan brukes som rømningsvei i tilfelle brann.


Rom for varig opphold skal ha vinduer og utsyn. Her er noen tips å råd å følge om du skal skifte vindu selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.