fredag 23. mars 2018

Brannkrav tek10

Det nyeste regelverket er. TEKer tidligere regelverk. Byggverk skal prosjekteres og utføres slik at det oppnås tilfredsstillende sikkerhet ved brann for personer som oppholder seg i eller på byggverket, for materielle verdier og for miljø- og samfunnsmessige forhold.


Veiledning om tekniske krav til byggverk. Forskrift om tekniske krav til byggverk trekker opp grensen for det minimum av egenskaper et byggverk må ha for å kunne oppføres lovlig i Norge. Denne veiledningen forklarer forskriftens krav, utdyper innholdet i dem og gir føringer for hvordan kravene kan etterkommes i praksis.

Tiltak mot brannspredning mellom byggverk. Ut fra den konsekvens en brann kan innebære for skade på liv, helse, samfunnsmessige interesser og miljø, skal byggverk, eller ulike deler av et byggverk, plasseres i. Krav til risikovurdering av brann i byggverk vil tilfredsstille forskriftens krav til analyse. Forenklet prosjektering. Dokumenteres av ansvarlig prosjekterende og ansvarlig utførende. Analytisk prosjektering.


Brannteknisk prosjektering. Teker veldig rundt formulert, så det er lite konkret å hente der.

La meg ta et eksempel, siden du spurte om brannsikring. Følgende er klippet rett ut fra lovteksten: § 11-1. Ved nybygging og ved om- og påbygging må det alltid tas hensyn til TEK Her stilles det en del egenskapskrav til ferdige bygninger. Den som oppfører bygningen,.


Dibk deler inn bygninger og rom i ulike virksomhetsklasser avhengig av evnen til å kunne evakuere bygningen i tilfelle brann. Bygninger deles også inn i . For brannkrav i kapittel omtales bare noen utvalgte krav knyttet til rømning. For søknader som kommer inn til kommunen før 1. Illustrasjon: Sintef Byggforsk). I tillegg er det foreslått nye preaksepterte ytelser i forskriftens kapittel om sikkerhet ved brann. En brann skal, med påregnelig slokkeinnsats, kunne begrenses til den brannseksjonen der den startet.


I brannseksjon med ulike brannklasser skal egenskaper til . Plan– og bygningsloven ( TEK ) —link. I denne forskriften settes konkrete ( brann ) tekniske krav til byggverk, anlegg og installasjoner mv. Med bakgrunn i ovenstående er det eier av brannobjektet som til enhver tid er ansvarlig for at bestemmelsene er imøtekommet . Veilederen er ikke rettet mot søknadspliktige tiltak som skal forestås av ansvarlig foretak(oppføring av enebolig, større tilbygg, bruksendring osv). Teknisk forskrift TEK stiller krav til sikkerhet ved brann , kap 11.


Plan- og bygningsloven stiller krav til ansvarlig prosjekterende ved søknadspliktige tiltak.

Da kommer vi lenger enn vi trodde da vi begynte. Forskrift med tekniske krav til byggverk (TEK17) trer i kraft fra og med lørdag 1. Det er gjort en rekke endringer og. Teknisk forskrift krever sikkerhet ved brann. Dette vil blant annet gjelde krav om . I henhold til veiledningen til TEK må vinduet i åpen stilling ha en fri åpning der høyde og bredde til sammen utgjør minst 1 .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.