fredag 16. mars 2018

Avstand benkeplate overskap

Hva er vanlig avstand mellom benkeplate og overskap ? Etter jeg har plata taket og montert opp igjen overskapene , så vil avstanden fra topp skap til tak være ca 1-cm. Skal også montere en benkeplate som er 1cm tynnere en den gamle, så ny avstand mellom benkeplate og overskap. Roter med noe ferdigstilling av kjøkkenet, har montert overskapene ca over benkeplate , syns i grunnen dette var litt snaut.


Ved montering av utleiekjøkkenet var det klinkende klart at avstanden mellom benk og overskap skulle være større. Eller bunn skrog overskap såvidt over .

Vi har akkurat installert et Kvik-kjøkken og lurer på en ting: Vi har hengt opp overskapene slik at de går i linje med høyskapet, noe som også var tegnet inn av Kvik. Men når benkeplaten kommer betyr det at avstanden mellom benkeplate og overskap bare blir cm. Hva skal vi ha mellom benk og overskap på kjøkken?


Vil noen se på og kommentere tegningene av kjøkken, bad og. Flere resultater fra forum. Det finnes flere typer kjøkkenskap i forskjellige høyder og bredder. Hver har sine fordeler.


Underskapene plasseres oppå sokkelen og skrus fast til hverandre, og eventuelt til bakveggen.

Fortrinnsvis med understøttelse i form av en vatret, påskrudd list montert til veggen. Vi planlegger et kjøkken og mellomrommet mellom overskap og underskap skal flislegges. Men hvor stort er mellomrommet? Og er det lurt å flise helt opp, elle. Men jeg tror absolutt jeg har sett større avstand også.


Jeg anbefaler forøvrig takhøye skap, selv om det betyr litt klatring for oss som ikke er så høye. Har du planer om å fornye kjøkkenet ditt? Og da tenker du kanskje på å innrede det så optimalt som mulig?


I så fall kan rengjøring av kjøkkenet være et moment å tenke på. Men på den annen side skal man ifølge interiørdesigner Caroline Lucy Klaveness, som driver designfirmaet Lucy in the Sky, ikke bli . Da blir billigløsningen fort unødvendig dyr. Det er bedre å få noen til å gjøre jobben . Han påpeker at det vanskeligste med jobben vil være å skjære til i lengden og for topplaten. For ikke å snakke om det å løfte av selve platen.


Benkeplater kan nemlig være ganske tunge. Når du løfter av den gamle platen bør du være svært forsiktig så du ikke kommer borti overskapene så det blir stygge . Massivt med overskap kan skape et litt for kompakt uttrykk, men det kan fungere dersom det er liten fargekontrast mellom vegg og innredning.

Vinduet i kjøkkendelen bør være så. Husk at en kjøleskapsdør slår cm . Tilpass platene slik at du ikke får skjøten midt på et langstrekk. Løft gjerne overskapene mer enn de vanlige til centimeter slik at rommet virker luftigere.


Monter opp bakkantsokkelen på veggen. Ta utgangspunktet der gulvet er lavest. Avstand fra gulv til overkant bakstykke skal være 166mm for standard høyde til benk. Listen skal monteres mm innenfor skapets side for å få plass til endesokkel. Oppslagslisten for overskap skal demonteres etter at skapet er . Skru fast benkeplater med 5x30mm skruer.


Overskap monteres typisk fra hjørne og utover. Mål avstanden og sag lekt. Bruk en skapside fra høyskap og legg til sokkelhøyden, eller bruk et montert høyskap til å finne høyden for overkant av overskap. Benk og overskap behøver ikke være symmetrisk ovenfor hverandre.


Dette syntes best på tegningen, men oppfattes ikke like ille i virkeligheten. Avstanden mellom komfyr, oppvaskbenk, og kjøleskap (det så kalte arbeidstriangelet) bør ikke være for langt. Vann og avløp kan ofte flyttes sidelengs uten . Den første virker ikke særlig gjennomtenkt mtp. Ville fortrekke å ha kontakten(e) på vegg eller oppunder overskap.


Det var det første jeg også tenkte på. Men mulig de er sprutsikre? Ingen plassering under benken. Plassering av kontakter og tilkoblinger til vann og avløp. Sjekk plassering av aktuator.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.