mandag 12. mars 2018

Arkitekt funkis

Forkortelsen funkis er et lån fra svensk og ble brukt for å betegne. Det funksjonalistiske prinsipp befridde arkitektene fra bindingen til historiske motiver og . Jeg liker å påpeke at det endelige resultatet er et hus du skal bo i lenge, kanskje flere tiår, og at investeringen med en arkitekt er marginal i forhold til det du får .

Begrepet funkis går igjen både i boligreportasjer, og boligannonser. Og i dagens virkelighet, der det i pressen skrives mer om arkitektur og . Det du kaller funkis kan like så godt være postmodernisme. Oslo (AHO) råder det en form for poetisk modernisme i dagens arkitektur, hvor .

Betegnelsen funksjonalisme (populære funkis) som navn på en retning innen moderne arkitektur brukes hovedsakelig i Skandinavia. Familien Nicolaisen fra Vollen lot ikke et lite budsjett stå i veien for store drømmer. Nå bor de i et moderne funkishus tegnet av arkitekt Magnus . Parr kommenterte i 19funksjonalismens avvisning av fasadenes ”utvortes.


Søg blandt 5byggeprojekter, udført af arkitekter i hele landet. Har fått utrolig dilla på noen hus jeg har funnet på nettet. Er det noen som vet av gode arkitekter i Norge til denne stilen?

Sted: Lørenskog, Arkitekt: Jens Selmer, Byggeår: 2007. Horngården innleia arkitekten Lars Backer funksjonalismen i Noreg. Den nye stilen fekk kallenamnet funkis. Trondheimsfamilien ønsket seg et lyst funkishus med stor takhøyde i stuen.


Et tett samarbeid med en anbefalt arkitekt gjorde at de fikk akkurat . Vi sendte prospektet til arkitekten og sa at vi gjerne ville ha et funkishus. NORSK ARKITEKTUR: - Ingierstrand Bad er et nydelig møte mellom arkitektur og natur. Det er et nærmest futuristisk anlegg, en skulptur i . Trondheim tilbygg hytte arkitektur arkitetktegnet john sanden ingvild hodnekvam wenghuset sanden hodnekvam . Logg arkitekter har som målsetting å være et ledende arkitektkontor innen moderne arkitektur der vi ønsker å ivareta helheten i utforming og planlegging av de . De rekkehusene er tegnet av arkitekt Thorleif Jensen (1902- 1972) og er knyttet sammen to og to, eller tre og tre. Arkitekter runt om i världen började under 1920-talet använda helt nya formspråk och förkastade därmed helt traditionellt arkitekturtänkande och de historiska .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.