mandag 26. februar 2018

Nabolov trær

Du kan ha rett til felling av naboens trær gjennom naboloven. Mange tror at naboloven er til for å felle trær, og mange treeiere har sikkert latt seg overtale til å felle trær når naboen kommer trekkende med denne loven. Når det gjelder felling av trær på naboeiendommen er det flere bestemmelser i naboloven som regulerer dette.

Dersom trærne er tilstrekkelig til skade eller . Sakene det går på er høye trær som skygger for sola, og som naboen ikke. Også andre bestemmelser i naboloven kan tilsi at man har krav på . Nok ett rettsområde der følelser settes i sving!

Tar naboens trær eller busker mesteparten av solen fra dere i sommerhalvåret? Dette gjelder også i forhold til trær, selv om loven har egne regler om dette som. Hvorvidt man kan ha rett til å gjøre dette er regulert av nabolovens §3. Trær, som ofte er grobunn for nabokrangler, reguleres av naboloven.


Enhver har rett til å etablere hekk mot naboeiendom. Naboloven § omhandler retten til å ha trær på egen eiendom. Bestemmelsen sier at dersom det ikke er nevneverdig om å gjøre for eieren, må . Når har en nabo rett til å kreve at trær fjernes eller beskjæres?


Naboloven har derfor en del spesielle regler som gjelder trær og andre vekster. Det kommer mye løv og grener fra treet: Alle trær mister løv. Dommen fastslår at nabolovens regler om trær i § ikke innvirker på anvendelsen av den generelle regelen om hvordan naboer skal opptre . Osloadvokatene tar for seg dine rettigheter etter naboloven - slik som dersom du er plaget av naboens tre. Om naboens tre er over ni meter høyt og står nærmere din tomt enn tre. Nabolovens paragraf forbyr at man påfører naboen urimelige og . At folk mister utsikten på grunn av naboens trær er en gjenganger hos oss,.


Naboloven setter grenser for hva du trenger å tåle av bråk, forurensing etc. Vag nabolov skaper konflikter med naboen. Få saker mellom naboer skaper så mye tvister som trær.


Naboloven av 19har regler om dette, med tre litt . Hovedbestemmelsen i naboloven er § som sier at ingen må ha, gjøre eller. Vokser det trær, grener eller røtter over på naboeiendommen, . Store trær mellom naboer samt busker og hekker skaper ofte konflikt. De fleste har i denne sammenheng hørt om “naboloven”, eller Lov om . Naboloven gir regler for løsning av trekonflikter, hvor trærne står i eller i nærheten av grensen mellom to naboeiendommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.