mandag 26. februar 2018

Branntetting krav

Temaer: Løsninger godkjent for brannte]ng. Begrensninger/Forutsetninger/Muligheter . Innsiktsfull prosjektering og riktig teknisk og faglig utførelse er avgjørende for den .

Branntetting er i hovedsak å forhindre brann- og røykspredning fra en. Det stilles krav om at kabler, rør, ventilasjonskanaler osv. Er det noe krav om å inneha noen form for sertifikat for å utføre branntetting av kabelgjennomføringer?


For at ett foretak skal utføre brannisolering og branntetting må de ha.

Eksempelvis ønsker du å foreta en branntetting i en vegg uten krav til . Branntetting er som en følge av krav i TEK etter vårt syn. DLE har nå begynt å bemerke manglende branntetting i brannskiller med henvisning . Til branntetting rundt tekniske gjennomføringert. Denne brosjyren omhandler produkter, bruksområder, ansvar, krav og løsninger in-. I Norge er det strenge krav om at kabler, rør, ventilasjonskanaler og andre. Det er mange hensyn å ta i forbindelse med branntetting av rør-, ventilasjon-, . Branntetting er i hovedsak å forhindre brann- og røykspredning fra en branncelle eller en brannseksjon til en annen.


Husk alltid ved branntetting: Det må kun brukes godkjente.

Krav og definisjoner fra teknisk forskrift til plan- og bygningsloven. Fuger med høye krav til bevegelighet (ute og inne). Hilti brannstopp produkter de økende krav. Krav til branntetting og branntetteprodukter finner man i Teknisk forskrift og REN veiledning til teknisk forskrift 20og Forskrift og brannforebyggende tiltak og . Det stilles krav om at kabler, rør, ventilasjonskanaler og liknende ikke skal svekke brannmotstanden i både nye og eksisterende bygg. Gjennomføringer av kabler og rør i brannskillende konstruksjoner skal ikke svekke den brannskillende funsksjonen.


Krav til dokumentasjon finner man blant annet i Teknisk forskrift, REN. Rapport for branntetting, brannisolering, brannmaling m. I takt med kravene øker også bevisstheten om branntetting. De som arbeider med trekking av kabler og rør vet best hvor brytingen i brannklassifiserte vegger og . En forutsetning for riktig branntetting er at montasjen er utført ihh. Branntetting : Den viktigste grunnen til å tenke passiv brannsikring er å hindre en eventuell brann i. Vi kan utføre branntetting i henhold til krav i BREEAM NOR. Veiledning om tekniske krav til byggverk.


Forskrift om tekniske krav til byggverk trekker opp grensen for det minimum av egenskaper et byggverk må ha for å . Branntetting, brannisolering og ledesystem. Det stilles krav om at kabler, rør, ventilasjonskanaler og liknende ikke skal svekke brannmotstanden i både nye og . Der det ikke er branntekniske krav anbefales det å fuge med minimumsdybde etter. Det stilles derfor strenge krav til den bygningsmessige utformingen av seksjoneringsvegger.


Avhengig av den spesifikke brannbelastningen i seksjonen, skal . Er det noe spesielt krav til røret eller kan man bruke et ordinært k-rør av grei.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.