tirsdag 20. februar 2018

Kalk til plen

For dager siden - Å kalke plenen er fornuftig. Da gir man gresset i plenen bedre vekstbetingelser, og man kan lettere unngå mose og ugress. Du kan starte å gjødsle og kalke plenen i mars, april, da får du en grønn plen. Gjødsling av planter kan du starte med når spirene titter opp av jorda.


Jan – april er tiden for å kalke. Det er imidlertid viktig å vurdere nødvendigheten av å kalke.

Kalker en hvert år øker ph. Hvordan anlegge plen og oppnå et godt resultat. Dersom en ikke har skjellsand bruk kalkdolemit og granulert kalk pr 1m2. For å få et godt resultat anbefaler vi å tilføre 3-kg. Jeg mener ikke at det alltid er feil å kalke en plen , men hageeiere flest bør heller bruke tid og energi på å gi hagen som helhet gode vekstvilkår.


Har du derimot en nyanlagt plen med . Gjødsle plenen nå for å få en fin plen uten mose. Men bør du kalke Grønn og god - riktig gjødsling gjør alt arbeidet med plen veldig mye enklere .

Vi har forskjellige gjødslingsprodukter for. Rak vekk mose og gammelt gress, helst før plenen har begynt å gro ordentlig,. Deretter kan du kalke , før du strør ut plenfrø eller ruller ut plen. Kalk er viktig for ferdigplenen din.


Du bør derfor med jevne mellomrom kalke plenen , for at den skal opprettholde kvaliteten og klare å holde mosen på avstand. På et svensk TV-program her forleden anbefalte de å kalke plenen nå,. Bruk gjødsel,hønsegjødsel så får du kalk og mat for gras og vekster . Kalk før regnvær, men jeg vet ikke om det hjelper, en gammel gartner sa til meg en gang at hvis kalking skal ha noe for seg så må det være . Vi får ofte tips og gode råd om å kalke plenen hvert år, særlig fra ivrige. Ofte er det nok kalk i jorda fra før, og pH-verdien trenger ikke økes.


Vi bør kalke for å tilføre plantene næringsstoffet kalsium (Ca), og for å heve pH-verdien (redusere Mose i plenen skyldes ikke bare lav pH (sur jord). Hvert år spres det tonnevis av hagekalk i norske hager, men er det nødvendig? Målet med å kalke er å fjerne mose i plenen , men mose i plen oppstår . Om det er nok kalk i plenen finner du ut ved å måle pH-verdien i jorda.


Er den for høy, er plenen kalket for mye, er den for lav er plenen kalket . Anleggsgartner Steven Stiberg Long har et bedre tips! Skal du få en grønn og fin plen bør du begynne å gjødsle nå, ifølge.

I følge noen hage eksperter er det en myte at plenen trenger kalk hvert år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.