fredag 19. januar 2018

Fjerning av trær

Du kan ha rett til felling av naboens trær gjennom naboloven. Har du et tre med større diameter enn centimeter på tomta, har du ikke lov til å felle det. Forbudet mot felling av trær i Oslo er enda strengere enn tidligere antatt.


I denne artikkelen tar vi opp en del forhold det kan være greit å være klar over knyttet til felling av trær. Når solen kommer frem kan det være at naboens trær skygger for din sol, eller det kan være at trærne tar utsikten fra din eiendom.

Slike problemer med trær kan være irriterende. I denne artikkel om eiendomsrett og fast eiendomsrettsforhol vil vi belyse hva du kan gjøre når du vil fremme krav om fjerning av trær. I tillegg har vi fra før ganske fuktig hage, og skyggen fra disse trærne gjør det ikke . Vi må fjerne en edelgran. Vi har i lengre tid hatt problemer med et stort bjørketre som står rundt 4m. For år siden bygde vi et basseng på baksiden av huset vårt, og etter som årene har gått har bjørka blitt et stort og meget høyt tre.


Dette fører til at hver gang vinden står fra vest - noe den gjør nesten hele tiden . Under vår byggeprosess har det plutselig oppstått et problem som vi i utgangspunktet ikke tenkte på som et problem før byggmester tok det opp med oss.

Det er altså snakk om den alltid like aktuelle problemstillingen rundt naboer og trær. Flere av dem i størrelsen . Naboen har flere svære trær på tomta. Trær er en vanlig årsak til konflikter mellom naboer. Det følger av grannelova § at du kan kreve naboens tre fjernet. I grannelova § reguleres når du kan få fjerne naboens tre.


Trærne i Bærum er til glede for mange, men kan for enkelte representere et problem. Felling og beskjæring av trær. Med stadig tettere bebyggelse blir trær ofte en kilde til konflikt. Hensikten med denne brosjyren er å skape forståelse for trærnes viktige funksjon i omgivelsene våre, samt å gi informasjon om hvilke forhold . Fjerning Av Trær - Finn firmaer, adresser, telefonnumre.


Noen eiendommer er omfattet av reguleringsplaner som ikke tillater felling av større trær. Hvis dette gjelder for eiendommen du ønsker å felle et tre på, må du søke om dispensasjon fra bestemmelsen om bevaring i reguleringsplanen. For å sikre strømforsyningen er det viktig å ha kontroll på vegetasjon ( trær , busker og hekker) ved linjene våre. Dette gjelder både høy- og lavspentnettet. Praksis rundt vegetasjonskontrollen varierer og det finnes forskjellige forskrifter vi forholder oss til.


Aktuelle tiltak settes i verk i løpet av vinteren ( januar – april).

Søkeren får melding innen 1. Klage på avslag rettes til Park innen tre uker etter mottatt melding. Dette har ført til flere faktiske endringer i hva en del Oslo- borgere kan gjøre med trær – på sin egen tomt. Det er ikke lenger fritt frem for rettmessige eier . Trær hos naboen kan gå ut over solforhol lage avfall i din hage, spre pollen og generelt være veldig irriterende.


Hva kan man gjøre dersom naboen har et tre som hun nekter å fjerne , selv om det går ut over din eiendom? Utgangspunktet for vurderingen er nabolovens § 3. Dersom det ikke er nevneverdig . Det er den såkalte Naboloven eller Grannelova som gir føringer for hvor høye trær du kan ha på tomten din og naboens rett til å kreve at treet fjernes eller kuttes ned. Det samme gjelder for hekker som er over to meter høye.


Men ifølge advokat i Huseiernes Landsforbun Anders Leisner, er ikke naboloven . Til orientering gjør vi oppmerksom på at fjerning av trær for å oppnå utsikt og ved dårlige solforhold utover det naboloven regulerer imøtekommes ikke. Vi gjør videre oppmerksom på at kommunen som rutine vil vurdere å anmelde selvtekt, eksempelvis felling av trær uten tillatelse eller felling av flere trær enn det er gitt .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.