onsdag 20. desember 2017

Sort muggsopp

Utendørs er svartmuggsoppen ufarlig, men har du den inne kan den være helseskadelig. Belegg av muggsopp som er svart eller gråsvart er ganske vanlig. Muggsoppen fjernes ved hjelp av klut og vanlig såpe som er egnet til det materialet som skal vaskes.

Svarte og gråsvarte belegg av muggsopp er ganske vanlig. Mange kaller alt dette for svartsopp , og altfor mange tror at svartsopper uskyldige og uten skadelig . Hva gjør jeg hvis jeg oppdager muggsopp i boligen. Helsefarer ved fuktskader, muggsopp, bakterier, midd og alger i innemiljøet.

Muggsopp kan også oppstå ved lekkasjer utenfra, forteller Sverre Holøs, seniorforsker i Sintef Byggforsk. Den fuktige perioden vi har vært inne i over lang ti kan gi fuktskader på bygninger. Vann fra takrenner siver inn mot bygningen og grunnmur . Muggsopp, mygl eller skimmel er sopper som vokser som mycel og vanligvis. Det ser vanligvis ut som et loddent eller dunete lag og kan ha farger som sort, . Når fukten ikke slipper ut oppstår fuktproblemer som er årsaken til dannelse av mugg og soppskader.


Men også nye byggematerialer og nye byggemetoder, . Sopp og mugg er et alvorlig problem og mange opplever at de blir syke. Her har vi samlet noen viktige opplysninger om mugg, sopp og fukt i utleieboliger.

Muggsopp kan fremtre som et farget belegg. Det vanligste på materialer innendørs er grønt, brunt, rosa og sort. Svært ofte vokser soppen på steder der den ikke . Ubehandlede fuger i dusjen vil før eller siden bli misfargede av mugg eller sopp.


Slik fjerner du misfargingen, og unngår de skjemmende . Har en vegg med litt muggflekker etter at en seng og en stol har stått inntil veggen i løpet av vinteren. Alle nyere norske baderom som er bygget forsvarlig har en fuktsperre som skal hindre muggsoppvekst og følgende råteskader. Det finnes vel ikke noe eklere enn å oppdage svart muggsopp i kjøleskapet.


Får du øye på mugg på veggen bak påleggets faste plass dukker . Vi tørket og renset godt både før og etter da vi kunne kombinere med ferie. Nå har det kommet sort mugg i fugene som det ikke går å vaske bort. Muggsopp trives i tette hus med fuktighet som ikke slipper ut. Norges Astma- og Allergiforbund)Du kan bli syk av inneklimaet i ditt eget hjem.


OT-baren: Hvordan får jeg fjernet mugg i hjemmet? Bor i en kjellerleilighet for tiden, og nå er det kommet mugg på soverommet bak et . Black mold er en sopp som er ansvarlig for råtnende organisk materiale i naturen. Black mold kan bli farlig når den vokser i ditt hjem. Dusjen er en av de vanligste stedene i hjemmet for svarte mold å vokse.


Badene har en tendens til å ha lav luft sirkulasjon og høy luftfuktighet, så det er ikke rart . Hei På badet i den nyinnkjøpte båten er silikon fugene ganske hardt angrepet av muggsopp, det er vel det de svarte prikkene kalles? Sanering av sopp som gir helseplager - muggsopper. Se spesielt etter misfarging i form av brune skjolder eller mugg.


Muggskader gir ofte gul, grønn eller sort farge. Umiddelbart når du ser at veggene er dekket med mugg bør du fjerne dette for å hindre at det sprer seg til dine tepper, tak, eller selv å ledninger og isolasjon. Vi har spurt en ekspert om hvordan du selv kan sjekke om du har fukt- eller muggsopproblemer i ditt hus. Dagens bygg er mer tette og vi lufter mindre. Det kan føre til soppvekst på soverommet.


Mugg i spekematproduksjonen kan være årsak til produkttap på grunn av dårlig kvalitet og økte produksjonskostnader. Jeg har ikke utslag på IgE på mugg (ikke uvanlig), men IgG tester (BM Labi Oslo) på mugg gav svært store utslag, disse ble tatt måneder etter innflytting, det . Prøven skal ikke tas fra overflater der det er synlig vekst av muggsopp, eller fra vinduskarmer eller andre kalde områder hvor det kan oppstå .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.