onsdag 13. desember 2017

Nabovarsel garasje

Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots. De nye byggereglene gjør at flere nå kan bygge garasjer og andre småbygg uten. Svar på de vanligste spørsmålene om nabovarsel.

Tenker dere at hver av oss kan søke om garasje og påbygg i en søknad ( vi er ganske trygge på det) og om . Du kan bygge garasje på inntil kvadratmeter uten å sende søknad til. Du kan sette opp tilbygg til huset eller garasjen, utan byggeløyve frå . Jeg har en av nabo som kjemper hardt imot at jeg skal få bygge garasje. Det har blitt litt frem og tilbake og nå har jeg sendt et nytt nabovarsel . Hvis det har gått mer enn ett år siden nabovarselet ble sent og søknaden.


Mindre frittliggende bygning, som for eksempel garasje under 50 . Etter de nye reglene kan du bygge større uten å søke (foto: Pixabay.com). Dette kan du bygge uten å sende nabovarsel. Vi har søkt kommunen og gikk rundt med nabovarsel.


De ville ikke undertegne fordi de ønsket ikke at vi bygget noe garasje. Selv om du ikke må sende ut nabovarsel, kan det være smart å informere naboen om. Det vil bli mulig å bygge garasje eller uthus på inntil kvadratmeter uten å sende søknad til kommunen eller nabovarsel.

For de litt større tiltakene man kan bygge uten å søke f. Går du med planer om å bygge garasje eller carport? Skal du bygge garasje bør du sende nabovarsel selv om du ifølge byggereglene ikke trenger å gjøre det. Frittliggende garasje,carport, uthus eller lignende mindre bygg på boligeiendom er. Nabovarsel Naboer skal også varsles dersom det søkes dispensasjon. Hva må være i orden for at du skal kunne bygge garasje eller små tilbygg.


Skjema for nabovarsel finner du ved å bruke elektronisk skjema på . I utgangspunktet skal alle tiltak som er søknadspliktig etter Plan- og bygningsloven nabovarsles. Kommunen har likevel myndighet til å unnta fra nabovarsling . Da kan du blant annet sette opp en garasje på inntil kvadratmeter eller et tilbygg på kvadratmeter uten at du trenger å be om tillatelse fra . Oppføring av garasje eller carport er et søknadspliktig tiltak. Skjema for nabovarsel finner du ved å bruke elektronisk skjema på siden for papirblanketter.


Kvittering for nabovarsel (Blankett 5156).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.