onsdag 20. desember 2017

Mått i treverk

Treverk som er sterkt angrepet byttes selvsagt, problemet er selvsagt att det er vanskelig å se. Er det tegn på at det enda er mott i treverket? I kjelleren i vårt hus så skal vi pusse opp, og nå har jeg begynt å bekymre meg for spor av borebille (mått?) i bjelkelag oppe i tak inne i .

Frysing: Mott lever i norske skoger og tåler ned til. For å klare denne temperaturen må larven tømme tarmen og produsere frostvæske i kroppen. Tremark, mit, mott og mår – kjært barn har mange navn. Hva slags middel kan jeg bruke å smøre treverke med for å bli kvitt biller. Heldigvis er det bare noen få av artene som kan gjøre skade på treverk og innbo i hus og hytter.


Stripet borebille (Anobium punctatum) har lokale navn som mit, mott og. Stripet borebille kan under enkelte forhold gjøre stor skade i treverk. Tremark er en fellesbetegnelse på insektlarver som angriper treverk. Selve insektene kalles for treborende insekter eller treskadeinsekter og omfatter en rekke . Andre navn som kan brukes lokalt er: ”veggsmed”, ”mått”,.


Stripet borebille legger eggene sine, 20-stk.

Spor etter stripet borebille kan for- veksles med spor etter myk borebille og råteborebille. Det er derfor viktig å kunne se forskjell. Treskadeinsekter kan angripe treverk i bygninger. Det er to grunner til at dette skjer; de har et larvestadium der de livnærer seg av treverk eller . Jeg vet nesten at jeg må fjerne alt treverk som har hull, men kan dette komme av at vi har.


Kan det være mott (eller hvordan det nå skrives)? Den har stått ubrukt i mange år, og den har fullt med bittesmå hull av dyr som spiser treverk, her på denne kanten av landet kaller vi de mått. Larvene til husbukk og borebille lever av treverk og det fordøyde trevirket blir liggende igjen som boremel. Borebiller kan også komme inn på den måten.


Noen typer, som stripet borebille, kan gå løs på treverk i huset, men ifølge Norstein skal det mye . Typer insekter: Vi behandler mot alle typer treskade insekter soAlle typer borebiller (makk. mott – morr)Splintvedbiller – bolverksbiller osv. Mit, Mår, Borelarve, Bille , Mott, Fluer, Sopp. Mått ser du om det er svarte hull i treverket, jeg har studert den ganske godt, og ser det er noen få små . Disse dyrene som er inne i treverk (gamle skap o.l.), de heter vel mått tror jeg. Er det noen måte å få de bort på så de ikke spiser opp alt som er . Ved store angrep bør det ødelagte treverket skiftes ut og du bør . Stokkmaur, som gnager i treverk og ødelegger vegger og konstruksjonen.


Svart jordmaur eller sukkermaur som den ofte kalles, etablerer seg . Hei Har en hytte pÃ¥ sørlandet som ble bygget i 1965. Vi har oppdaget hvitt borestøv og funnet ut at det er stripet borebille som er pÃ¥ . Her la vi ut salt i alle sprekker og på de mest mått-spiste. Stripet borebille kan gnage i generasjoner i treverk i hus og er like farlig som . Er litt borebiller/mått rundt omkring, noen steder verre enn andre. Borebiller – eller Mått som det heter her oppe, koser seg i gammelt treverk.


Naustet har også fungert som lager for treverk og materialer. Billen er også kjent under navnene mott, mått, mit, mår og veggsmed.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.