fredag 8. desember 2017

Luting av tremøbler

Luting av møbler er en metode for å fjerne overflatebehandlingen og for å få frem trehvitt preg på møbelet. Det benyttes en litt sterk blanding med kaustisk soda og vann som strykes på møbelet. Når lutblandingen har virket noen minutter blir gammel lakk, maling eller beis løsere og kan gnies av.


Ved tykkere lag kan det . Mange velger luting (kaustikksoda og tapetklister) til maling- og lakkfjerning.

I en fagmanns øyne er dette ensbetydende med å ødelegge overflaten. På gamle møbler er dette ekstra viktig, da de er limt med vannløselig lim. Jeg har stoler som jeg vil fjerne malingen av. Det er lag maling på de ser det ut som. Har prøvd sterk malingsfjerner og pussemaskin, men går ikke av.


Noe går selvfølgelig av, men veldig lite). Noen som vet om det går an å gå gjort det profesjonelt? Jeg betaler gjerne litt istedet for å bruke .

Hvordan bør vi gå fram for at resultatet skal bli best mulig? Bosch gjoer-det- selv NO 23views. Vennlig hilsen Reidun Borrebæk. Men da er det noen forholdsregler man bør være obs på. Møbelsnekker Kenneth Rockers gir deg tipsene.


Etablerte du deg på 90-tallet, så er det en stor sjanse for at du skaffet deg en del møbler i furu. Om du ikke har byttet ut alt ennå, så finnes det råd. I tillegg til møblene var gjerne både vegger, tak og gulv i lakkert, oljet, lutet eller ubehandlet furu. Natur er den store trenden for tiden.


Jeg skal lute noen møbler , bla en kjempefin gammel barneseng! Men har nesten glemt hvordan jeg gjør det. Dessverre fører luting ofte til at dette limet løser seg opp med tida. Er det bare å blande kaustisk soda med vann. Men nå er det jo heldigvis in å male møblene, så det var vel et større problem på og . De vil svare på spørsmål og gi råd om rehabilitering av gamle møbler og bygninger.


Snekkermestrene Hanne Bjørk og Anne Cathrine Hagen driver Møbelverkstedet i Københavngata på Rodeløkka og har jobbet med restaurering av gamle møbler i over år. Bruk grovt sandpapir først og avslutt med et fint papir.

Vask møbelet med salmiakk eller malingsvask for at malingen skal sitte bedre. På ubehandlet, oljet eller lutet treverk bør du påføre kvistlakk på alle kvister. Vi fraråder sandblåsing og luting av møbler. Unngå rengjøring med salmiakk, rødsprit og grønnsåpe før du påfører overflatebehandling.


Kan du ikke bruke lut på dem? Mamma har fjernet gammel lakk og slikt på møbler ved å lute dem. Skal snart flytte til større leilighet og vil h. Brukte møbler kan komme til heder og verdighet igjen, og det er ikke så mye som skal til for å gjøre et møbel mer attraktivt. Maling, lasur og sliteflater, eller nye beslag og knotter, er kanskje alt som trengs for at et kjedelig møbel brått fremstår som spennende. Et kjøkken- eller stuebord kan bli som nytt etter en omgang med.


Den ene grunnen til at jeg stiller spørsmålet er at jeg for en stund siden fikk tak i ett gammelt syskrin. Damen ved siden av meg måpet . Med sine mangfoldige egenskaper er tre det foretrukne materialet til møbelproduksjon. Men tremøbler behøver regelmessig vedlikehold og rengjøring for å få en verdig alderdom. I denne artikkelen får du blant annet tips til hvordan du bør behandle tremøbler med ulik overflatebehandling, slik at du får glede av møblet ditt i . Bufret Lignende Kaustisk Soda brukes til å fjerne maling på møbler , trapper etc, lute fisk, lage hjemmelaget såpe eller til å rense avløp.


Hvis noe er fastbrent vil det myknes med å la . Kaustisk soda fra Stabil inneholder 98- Natriumhydroksid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.