mandag 13. november 2017

Sibirsk lerk tak

Lyngheisenteret på Lygra i Lindås satset på et evigvarende tak av sibirsk lerk. Takbord i sibirsk lerk, inneholder mye kjerneved som gir lang holdbarhet, ubehandlet sibirsk lerk vil etter en tid få en sølvgrå patina. Sibirsk Lerk er derfor et godt alternativ til trykkimpregnert og vanlig gran/furu.

Bildene viser ferdig tak med renne montert etter våre prinsipper. Eksempel med pipe og grader takvinkel. Tretak i lerk trenger i utgangspunkt lite . Noko fargeforskjell på sidene er det og oppunder taket, men ingen alger eller anna som veks på .

Til terrassebord av Sibirsk Lerk anbefaler vi at det brukes ARustfrie skruer framfor de vanlig terrasseskruene. Lerk beveger seg ganske mye og stålet i rustfrie . Moelven leverer tretak i sibirsk lerk i dimensjon 21x1mm. Ubehandla sibirsk lerk vart ein fiasko som tretak på Lyngheisenteret i Lindås. Tresorten har vorte reklamert med som noko veldig varig.


Generelt: Sæteråsen Sag og Høvleri AS leverer tretak i sibirsk lerk i dimensjon 21x145mm. ECO TIMBER AS importerer og bearbeider sibirsk lerk til høvellast for. Fasaden er beiset og taket er ubehandlet.


Kler du veggen med sibirsk lerk får du en vedlikeholdsfri.

Legges det på tak, trenger man ikke noen overflatebehandling, og etter hvert får . Med impregnerte tretak kan du ikke samle opp regnvann til drikke, mens sibirsk lerk og termobehandlede tak er uten tilsetninger og kan brukes . Lerk blir brukt som takbor til utvendig kledning og ikke minst terrasser. Den spesielle kvaliteten i sibirsk lerk handler om måten den vokser . Bruker du Takbord i SIBIRSK LERK har du et vedlikeholdsbesparende tak som varer i mange av år fremover. Miljøvennlig og Naturligimpregnert fra naturen side . Hvor kan man få tak i et stort (!) parti sibirsk lerke til en pris som er overkommelig?


Vi importerer sjølve materialar av Sibirsk lerk fra fabrikk i Estland. Sibirsk lerk har fantastiske selvimpregnerende evner. Det tåler å stå ubehandlet i mange å og det har stor styrke i. SIBIRSK LERK er et eksempel på at nyvinning ikke alltid er det beste. I mange deler av verden har det i århundrer blitt bygget av trevirke. Moelven AS leverer tretak i sibirsk lerk i dimensjon 21x1mm.


Tak i ubehandlet tre er problematisk, og sibirsk lerk vil normalt ikke egne seg på et tak. Det er iallfall ikke noe jeg vil anbefale i et fuktig klima, . Enkel og lettstelt: Hytta er kledd i sibirsk lerk på både tak og vegger. Den er arkitekttegnet og moderne, men med tydelige tradisjonelle referanser.


Sibirsk lerk er et godt alternativ til de som ønsker seg produkter med en naturlig grå patina. Et av hovedproduktene i Sibirsk lerk er terrassedekke. Eco Timber Products produserer Tretak i sibirsk lerk som erstatning for kreosot behandlet virke. Kledning i sibirsk lerk gir huset en unik karakter, og egner seg dessuten svært godt til kombinasjon med . LYGRA: Sibirsk lerk skal halda veldig lenge, men tretaket på Lyngheisenteret må skiftast etter knapt år.


Herregård: Terrassebord sibirsk lerk - herregard. Hvilket tak passer egentlig best på en fjellhytte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.