onsdag 11. oktober 2017

Miljøvennlig husbygging

Da familien skulle bygge drømmehuset, var det ingen tvil om at de ville bruke miljøvennlige og bærekraftige materialer. Vi er nok litt over gjennomsnittet opptatt . Fremtidens bolig skal være energivennlig med tykke isolasjonssjikt og høyisolerende vinduer. Les her om hva det vil si at et hus har et . Nå kan du få støtte også etter at du har bygget om.


Hun ville ha et mest mulig miljøvennlig hus – uten vanlig ventilasjonsanlegg. Valget falt derfor på arkitekt Bjørn Berge i arkitektkontoret Gaia på Lista som har .

Tradisjonell måte å bygge og bo på her i landet er stort sett miljøvennlig. Varmtvann kan ledes fra sentrale anlegg rundt til flere hus eller produseres i hvert . Aktivhus bygges med kun naturlige og sunne materialer, pustende konstruksjoner, naturlig ventilasjon og solenergi. Gå til Hvorfor velge en miljøvennlig bolig? En miljøvennlig bolig vil kreve mindre vedlikehold enn et gammelt hus. Halmhus bygges av naturlige og lokale ressurser og er kjent for sitt gode inneklima.


Totalt er det i Norge bygget over hus . Bygninger er sammensatt av mange ulike komponenter og typer stoffer. Innovasjon, utvikling og nye byggemetoder .

Nå er det en mye større bredde i arkitekturdebatten om hva som er et miljøvennlig hus, forteller . Målet med miljøvennlig husbygging er å redusere ressursforbruket både når det gjelder materialer, energi og vann. Vi forsøker å finne nye, miljøvennlige materialer, og nye fornybare energikilder. Hus laget av containere, bildekk og rent søppel er ulike . Halm er ikke det eneste billige naturproduktet som er aktuelt for miljøvennlig husbygging.


I Japan er en arkitekt blitt kjent for sine fantasifulle . Først en definisjon: miljøvennlig husbygging dreier seg om noe mye mer enn. Naturlig husbygging og halmhus har vært en av mine største. Akkurat som vi vil ha det og så miljøvennlig (og menneskevennlig) som mulig. Passivhus er hus som benytter minimalt med energi til oppvarming. Energiøkonomisering er selve kroneksempelet på langsiktig og miljøvennlig tenkning, sier . Motivasjonen for å bruke halm er ønsket om et miljøvennlig hus med et godt inneklima, forhåpentligvis til en rimelig penge.


Treblokk-hus nummer en sto ferdig i Østersund i 2011. Vi vil bygge hus i massivtre med fokus på lavenergi, miljøvennlige materialer og godt inneklima.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.