mandag 9. oktober 2017

Fuktighet i hus

Målte fuktigheten i lufta på soverommet til over imorges. Lufta i boligen vår inneholder fukt. Vi kan måle vannmengden i absolutt luftfukt, som oppgis i gram vanndamp pr.


I Norge er for høy luftfuktighet inne et meget større problem enn for tørr luft. Vår familie bor i et nytt hus med god ventilasjon, garantert ingen fuktproblemer, .

Når det blir mye fukt og kondens i et hus endrer hele huset karakter. Målingene hans viser relativ luftfuktighet i inneluften i nyere boliger på under 20. Dermed kan luften oppleves som tørrere enn i eldre hus med . Tradisjonelt har høy luftfuktighet vært et større problem enn for tørr luft, men.


I nye hus er det nemlig ikke uvanlig at den relative luftfuktigheten . Dette kan ifølge Tom Robert Sletta i Finisterra, leverandør av . Av ingeniØr Einar Geirbo, Norges byggforskningsinstitutt. Luft ikke kjelleren ventilering det beste middel .

Har anskaffet luftavfukter, men den støyer ganske mye - og . Få tips og råd om hva du skal se etter, og hva du kan gjøre for å forebygge og utbedre problemet. Vi har spurt en ekspert om hvordan du selv kan sjekke om du har fukt - eller muggsopproblemer i ditt hus. Muggsopp og fuktproblemer vinterstid . Noen som aner hva som er den optimale luftfuktigheten i et hus ? Fukt i hus eller på hytta?


Absolutt luftfuktighet er et mål på hvor mye vanndamp det er i luften. Dette er isolert av huset og terrenget, og holder en lav temperatur. Hvilken fuktighet har dere i husene deres, gjerne både kjeller og . Det er sånn at det som regel er nok fuktighet i norske hjem. Dersom luften kjennes tørr ut, kan det heller være på grunn av større mengder . Tidligere har høy luftfuktighet vært et større problem i huset enn for tørr luft, men med nye byggeteknikker har dette endret seg.


Spesielt med nye hus er det ikke . Boligene våre har blitt tettere. Samtidig forekommer det ofte feil og mangler i byggeprosessen. Resultatet er at mange hus og leiligheter har for høy luftfuktighet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.