fredag 22. september 2017

Slipe ned gulv

Det støver, det bråker og det tar et par lange dager. Det er en stor og støvete jobb å slipe ned et gammelt plankegulv. Til gjengjeld blir resultatet flott, og du sparer fort noen tusenlapper på å gjøre . Vi har et flott (egentlig) gammelt tregulv i stuen.


Dessverre er det både ujevnt og blitt litt hakkete her og der. Og lakken som er på har sikkert ikke .

I stuen og på kjøkkenet hadde gulvet blitt slipt ned for ikke mange årene siden, så overflaten var jevn, men med et lag lakk som måtte bort. Vi fant (som nevnt her) det gamle gulvet under laminatet i begge stuene. I stedet for å kjøpe gulv bestemte vi oss for å slipe ned det gamle og lakke det. Ca lag forskjellig maling på gulvet tror jeg.


Da skal det være minimum millimeter ned til fjæra før du sliper. Har du ikke slipt gulv før, bør du la profesjonelle gjøre jobben for deg,. Hold jevn fart i slipemaskinen når du setter den ned , og unngå å la den . Parkett gir deg vakre gulv som er behagelige å gå på.

Over tid blir imidlertid parkettens overflate slitt og. Maling er dessuten det raskeste og enkleste: Du trenger ikke slipe ned gulvet først, bare vaske det og gå lett over med et slipepapir før du finner . Jeg skal ordne litt på et rom i huset, og trenger i den forstand litt veiledning. Gulvet som i første omgang skal taes er gammel lakk av noe . Vi endte dermed opp med å slipe ned gulvene i absolutt alle rom,.


Det er helt utrolig hvor mye gulv og treverk har å si for en leilighet! Er gulvet slipt tidligere må du sjekke at det er mer å slipe på. Jeg lurer på om noen her inne vet hva det koster og slipe gulv ? Vi har gammelt tregulv i stua, ca kvm til sammen som skal slipes ned og . GULVSLIPEMASKINER ER TUNGE, men det finnes modeller de. Jeg slipte et slikt gulv , det er vanskelig å kontrollere den tunge maskinen, den graver seg fort ned i gulvet så det blir dumper. Men når man lærer teknikken, . Jeg har hørt at man ikke bør gjøre dette selv siden det er ganske komplisert å få . For å gi deg en idé om hva det koster å slipe akkurat ditt gulv , har vi publisert.


Man skal alltid rense gulv for såperester etc. Hvis ikke vil man slipe såperestene ned i gulvet som kan skape vedheftsproblemer for ny lakk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.