onsdag 20. september 2017

Maling til grunnmur

Det er ikke noe hokus pokus å male grunnmur. De samme reglene gjelder her som på resten av huset. Men det er svært viktig å bruke riktige produker tilpasset muren.


Mange glemmer grunnmuren når de skal male huset, og tenker ikke over hvor viktig en velholdt grunnmur er for totalinntrykket av huset. Om du har en ubehandlet- eller behandlet grunnmur som trenger vedlikehol det er mange gode grunner til at du bør male muren din – og det er .

Mal og gjør den kjedelige grunnmuren helt strøken! Har du problemer med grunnmuren ? Dårlig drenering er ofte årsaken, men feil maling kan også forårsake unødvendig mye vedlikeholdsarbeid. En mur er ikke evigvarende. Den største faren er at fuktighet trenger inn.


Siden det for eksempel er fuktigere inne i en kjeller eller i et boligrom enn det. Hei Da var huset malt og grunnmuren står for tur. Nå har deg seg slik at de som eide huset før, antagelig fikk litt for mye maling til overs da de malte huset og malte grunnmuren med samme maling.

Har jo skjønt det slik at mur skal egentlig ha pustende maling , men ikke når muren er malt fra før men annen . Jeg har en del stygge betongvegger stikkende ca meter opp av bakken. Dette er da grunnmuren til huset. Kan jeg bare male disse med egnet maling eller må jeg få leiet inn noen til å pusse betongen først. Jeg håper virkelig at jeg kan bare male den :) Må nok gå over med vinkelsliper først og jevne ut . Når du skal male mur, et helt murhus eller grunnmuren på huset, er det viktig å bruke riktig maling.


Bruk av feil malingstype kan få store konsekvense. Spørsmål: Har et hus fra 50-tallet. Husets grunnmur er malt med en maling som flasser av. Jeg vet ikke om det er en sementbasert puss, eller om det er en kalk-sement blanding. Mal aldri i direkte sollys.


Ubehandlet mur grunnes først. Muren må være tørr når du maler. Bruk pensel og rull av god kvalitet. Jordan Ultimate-serien. Vask med Butinox Husvask en gang i året.

Husk å les baksideteksten på spannet nøye før du . Bilde LURT Å REPARERE: Sprekker og løs puss kan du fikse selv, ved å fjerne alt som er løst, legge på ny mørtel og male over med egnet maling. Illustrasjonsfoto: Colourbox. Bilde VÆR FORSIKTIG: Hvis sprekken er veldig. Her får du tips og råd til hvordan du går frem når du skal male mur, velge farger, etc. Finn riktig farge og maling for ditt behov her.


En silkematt akrylmaling for sokkeletasjer og grunnmur med god heft. Malingen er lett å påføre og dekker godt. Overflaten er enkel å rengjøre. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere behandlet pusset mur.


Slik skal grunnmuren fargesettes. Velg farge på grunnmur med omhu, den er langt viktigere enn du tror. Fargen kan få huset til å sveve eller ligge godt forankret til bakken. Mens en grunnmur med lik lyshet, eller som er mørkere enn huset, lander . Først må du fjerne alt løst puss, skitt og maling i området og rengjøre det.


Vær forsiktig med vannet, og ikke bruk for mye. Skjær så sprekken opp, skrått inn fra begge sider, slik at det dannes et V-spor. Dybden bør være på cirka millimeter. Skal du male grunnmuren utvendig? Camilla Sandem Dhelie minner om at rett produktvalg er viktig.


Har man en murt grunnmur , så må man velge malinger eller puss som er dampdiffusjonsåpne. Bruker man tette malinger på grunnmur , flasser de altfor fort. Grunnmuren vil alltid trekke opp litt fukt, som skal slippes ut igjen, forklarer hun.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.