mandag 4. september 2017

Forskrift for elektriske lavspenningsanlegg

Lover og forskrifter regulerer . De fleste forskrifter er fritt tilgjengelige på lovdata. Veiledning til forskrift om elektriske forsyningsanlegg. Elektriske lavspenningsanlegg omfatter anlegg til . Ansvarlig avdeling: Elsikkerhet.


Eldre bygninger har ofte et elektrisk anlegg som er dimensjonert for.

Prosjekteringen skal utføres iht. Forskrift og normer for boliginstallasjoner. Den må benyttes sammen med relevante normer (se under normer). Om satellitter - og hva de brukes til. Lov om tilsyn med elektriske anlegg og elektrisk utstyr (El-tilsynsloven).


Feil i elektriske anlegg kan føre til brann- og berøringsfare. Vi som jobber med tilstandskontroll . Formålet med forskriften er å oppnå forsvarlig elsikkerhetsnivå ved . Produkt- og elektrisitetstilsynet.

Internkontroll for det elektriske anlegg i industri og næring, er en tjeneste som er basert på. I følge forskrift om elektriske lavspenningsanlegg (FEL) og forskrift om systematisk helse,- miljø- og sikkerhetsarbeid i virksomheter (IK forskriften ) er det daglig . For det første har vi el-tilsynsloven med tilhørende forskrifter , som har til formål å ivareta sikkerheten ved elektriske anlegg og elektriske . Eier og bruker av anlegg som omfattes av denne forskrift skal sørge for at det blir foretatt nødvendig ettersyn og vedlikehold slik at anlegg til enhver tid . Utjevningsforbindelser. Utførelse og dimensjonering av beskyttelsesforbindelser.


De forskriftene som gjelder for elektriske anlegg er samlet i en bokserie som kan kjøpes fra DIREKTORATET FOR SAMFUNNSSIKKERHET OG BEREDSKAP. Publikasjon, Tittel, Utgave. Regelverk Elsikkerhetsavd.


Margaret Briggs fant alvorlige feil i det elektriske anlegget etter boligkjøp. Samsvarserklæring med nødvendig dokumentasjon skal leveres til eieren av anlegget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.