torsdag 1. juni 2017

Kilrenne montering

Av: Pressemelding fra Isola. Det nye systemet skal også gjøre det lettere å. Kilrenne slutt som monteres ved mønet. Derfor er det viktig med en hel og riktig utførelse av graden.


Gradkantbeslag montert i gradrenner har.

Bredde anbefales - mm. Tilbehørsbeslag for kilrenne er tilpasset mm sløyfehøyde. Dette gjelder også integrert takventil for ventilering av kaldtloft og luftespalte ved takfot som blir under takplatene. Sløyfene skal alltid monteres over sperrene. For diffusjonsåpne undertak skal sløyfehøyde være i hen- hold til tabell 2 . Hvis det skal monteres kilrenne på taket, må først sløyfer til kilrenne monteres.


Plasser to sløyfer ved siden av hverandre.

Start med å legge sløyfer fra takfot til møne, min. Ved behov skal sløyfe dimensjonen . Montering av gavlbeslag til ståltak. Har lagt ved bilder som viser utførelsen både før fuging og etter. Det virker ulogisk for meg at dette er riktig avsluttet i nedkant av arken da vann kan trenge inn, evt bli fanget mellom renne og sutaksplate ved denne løsningen.


Begynn med å legge sløyfer fra takfot til møne, min. Skråskjær ved mønespiss for plant anlegg til mønekam, se pkt. Folien på baksiden skal tas av før montering. Takshingel skal alltid monteres med galvanisert pappstift (min. x mm). Stift som benyttes må være lange nok til å gå igjennom undertaket.


Kramper skal ikke benyttes. Husk asfaltlim til bruk i kilrenner ,. Gavlbeslaget monteres med stift i max avstand cm. Takfot: La avstanden fra forkant til forkant mellom første og andre lekt være 3mm.


Nederste takpanne vil da stikke 12-.

Ved montering av takvindu benytt. Velux EDW standard inndekking. Følg monteringsanvisningen for vinduet nøye!


Lektene monteres med skruer ned i un- derleggende lekt og plate, møne festes med skruer ned i lekten. Benytt mønelufterbånd eller tilsvarende tilpasset den valgte primærtekkingen. Den innerste for kilrenne , og den ytterste for lekter. Ved bruk av buede mønepanner festes en mønekam på toppen av mønet.


Sløyfer skråskjæres på toppen for å få godt underlag for møne- kammen. Korrekt høyde tilpasses når mønepannene monteres. Benyttes på høyre og venstre side. Gradrenne kalles også vinkelrenne eller kilrenne. Tilbehøret er tilpasset takpannene og gir garanti for godt utseende.


For lektede tak med glasert takstein. Komplett system som gir et eksklusivt utseende på taket. Kan ikke kombineres med øvrige beslagsserie pga.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.