tirsdag 16. mai 2017

Tertitten tog sørumsand

Blaker skanse - En kulturperle på Romerike. Eight Amcars Club - En samling. Mer enn år etter at det ble nedlagt som vanlig rutegående tog , er det fortsatt mulig å oppleve toget slik reisende gjorde det for 1år siden. Kjempeartig at entusiaster driver denne reisen tilbake i tid.


Skulle ønske de fikk samlet inn nok penger til å forlenge banen.

Toget og vognene er kjempeflotte. Togene tøffer avsted mellom åker og eng slik de engang gjorde daglig mellom . Nedlagt (rød = dresin el. museumstog ): Flekkefjordbanen . Litt ekstra spesiell blir opplevelsen siden parken bare kan når med tog ,. Mens loket damper og toget bukter seg gjennom Romerikslandskapet, . I det toget stopper på Bingsfos farer et helt nytt svensk tog forbi med tømmer. Jeg har vært opptatt av tog siden jeg var guttunge.


Veterantog på Krøderbanen med damplokomotiv 21b 252.

Tog til Fagernes ved Trevatn. Persontog fra Fagernes til Oslo . Se detaljerte ruter på kartet, se buss- og togplaner , ankomsttider og varsler, . Sørumsand og Fossum hvor det kjøres museumstog. Kong Harald skal tirsdag blant annet ta tog på museumsjernbanen Tertitten. Sørum kommune håper på hjelp fra kong Harald til å bli kvitt.


Dagen med skeivt tog er selvfølgelig åpen for alle som har lyst, med et stort fokus på å gi en fantastisk opplevelse for besøkende i alle aldre, sier Kristoffersen. Banen og bygda : Tertitten gjennom 1år. Den smalsporete banen er nå et levende museum. Tilnavnet ble snart Tertitten fordi den var en såkalt smalsporet tertiærjernbane.


Skinner til Frihet” er utendørs historisk spill om okkupasjonstida på Romerike. Med museumsjernbanen Tertitten som kulisse tas. Her ventet det gamle toget på stasjonen, klart til å ta oss med på en. Kiosken på området for Tertitten toget.


I dag kjører Tertitten turister og tog -entusiaster på en liten del av . Urskog-Hølandsbanen, kalt Tertitten , er en smalsporet museumsjernbane som.

Etter togturen samles vi til en koselig stund hvor vi står for enkel. Resultater Skjul adresser. Tilbake til trefflisten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.