torsdag 18. mai 2017

Skifte vinduer søknadspliktig

Er dette noe vi må søke om? Svar: Dersom du ønsker å skifte ut eller sette inn nye . Når jeg drev med oppussing slikt skiftet jeg diverse, byttet blant annet ut en smal balkongdøra til en stor skyvedør på 3 . Spørsmålet er derfor, er dette søknadspliktig ? Når er det egentlig nødvendig å søke om å skifte vinduer ?

I følge Direktoratet for byggteknikk er det normalt ikke søknadsplikt etter Plan- og . Totalrenovering av badet er imidlertid søknadspliktig. I utgangspunktet kan du både skifte ytterkledning, sette inn et ekstra vindu eller male . Bergen er det flere arealplaner som har strengere regler for søknadsplikt enn. Mindre fasadeendringer unntatt søknadsplikt. Utskifting av eksisterende vinduer og dører med samme type og størrelse er.


Tilleggsisolering hvor man må flytte vinduer ut av eksisterende fasade og skifte av kledning fra liggende til stående panel vil som oftest være unntatt søknadsplikt.

Fasadeendring er i utgangspunktet søknadspliktig etter plan- og. Oppføring, endring, fjerning, riving og opparbeidelse av følgende tiltak er unntatt fra kravet om byggesaksbehandling, dersom tiltaket ikke er i strid med lovens . Nabovarsel regner jeg med er gratis, men hva med søknad om fasadeendring? Disse fritakene gjelder bare søknadsplikten. Gjerde mot nabo er i utgangspunktet ikke søknadspliktig og kan derfor.


Normalt vil man for eksempel kunne skifte ut dører og vinduer som . Når et byggetiltak er unntatt fra søknadsplikt , betyr det at tiltaket er unntatt fra saksbehandlingsreglene i. Skal ikke føre til at bygningens eksteriørkarakter endres. Skifte av taktekkingsmateriale og vinduer. Melding om tiltak unntatt søknad.


Fasaden på et bygg inkluderer yttervegger og tak. En fasadeendring innebærer vanligvis bytte av vinduer , endre kledning, . Følgende kan du gjøre uten søknad : Viktige forutsetninger Dersom tiltaket. Selv om tiltaket ikke er søknadspliktig oppfordrer kommunen til at naboer varsles.


En mindre endring kan være noe økning i vindusstørrelse, eller skifte vindu til dør.

Her er noen tips å råd å følge om du skal skifte vindu selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.