fredag 14. april 2017

Fuktsperre vegg

Det skal plasseres én, og bare én, dampsperre, og den skal sitte på den varme siden av isolasjonen. Uansett om du bygger nytt hus, bygger på eller etterisolerer , er det smart å plassere dampsperren en tredjedel inne i den varme siden av veggen , slik at du ikke en gang i fremtiden kommer uforvarende til å lage hull i den. En slitesterk plast for bruk ved isolering.


Den aldersbestandige plasten brukes for å skape en fuktsperre når du isolerer. Den skal settes opp på den varme siden av for eksempel en yttervegg, og hindrer den varme luften innendørs fra å trekke gjennom veggen der den senere kondenserer når den møter den .

Regelen er at fuktsperre skal ligge på varm side i en vegg. Hva med vegger innendørs? Bør det være fuktsperre i en vegg mellom soverom og stue?


Isolasjons-tykkelse 3-og vinduet alltid åpent på soverommet. Vil støv fra isolasjonen være et problem slik at . Skal du legge nytt gulv på betong - skal du bruke fuktsperre. Lær hvordan i denne videoen!

Dampsperre for vegg , gulv og tak. SINTEF Byggforsk anbefaler dampsperre med tykkelse t=mm i vegger og luftede skråtak, og dampsperre med tykkelse t=mm i kompakte flate tak, gulv og grunn. Tre av fire byggskader skyldes fukt, og utett dampsperre kan være en av årsakene. Skadene blir ofte ikke synlige før 5-år etter at fuktsikring av vegg eller tak er feil utført.


Bygg tillit - vit mer enn kunden. Ved rehabilitering av boliger er det ikke mulig å vurdere riktig løsning uten å ha god kjennskap til den opprinnelige . Spørsmål om fuktsperre i vegg. Hei, Holder på med et kinoprosjekt i det som har vært en garasje. Bygger rom i rom, og isoleringen i reisverket begynner å nærme seg slutten. Har vært innstillt på å droppe fuktsperre fullstendig, men ble plutselig litt tvil.


Har forstått det slik at man ikke skal bruke fuktsperre. Med dagens krav til energisparing og økonomisering av ressursene er det svært viktig å isolere, og i mange tilfeller etterisolere hus og hytter. Fukt som har angrepet vindu Fukt gir grobunn for mugg og sopp og kan skape et dårlig inneklima og helseplager som astma og allergi. Hovedregelen for å unngå fukt er å sørge for at vegger er luft- og damptette på innsiden, godt isolerte mot varmetap og dampåpne utvendig.


Bolighus i Norge som varmes . Den utvendige fukten trenger seg ikke inn bare gjennom veggene , men også gjennom golvet.

Ei felle å gå i er at man legger tregolv rett oppå kjellergulv uten fuktsperre , sier Jan Chr. Hvis kjellergulvet ikke har fuktsperre , bør du bygge opp et nytt gulv. Diffusjonssperre i yttervegg?


De fleste anbefalinger og monteringsanvisninger fra produsenter av våtromsmembraner m. System Platon gir muligheten for at fukten i veggen kan tørke ut innover, uten at den konstruksjonen som er på innsiden tar skade, f. Innerveggen forblir tørr. Den løsningen, kan med fordel kombineres med System Platon på gulv. På denne måten får man en komplett fuktsikring av hele kjellerrommet. Da må alle rør fuges, tapes eller påføres fuktsperre , påpeker han. Rehabilitering Foreløpig oppføres det mange bygg etter TEKsom var forløperen til TEK10.


På rehabilitering gjelder ennå andre forskrifter, men etter hvert vil kravene til TEKogså gjelde her. Den nye normen for elektroinstallasjoner . Derimot påpeker Geving at denne typen dampbremsere kan ha en nytteverdi i visse sammenhenger, blant annet på vegger som har vindsperrer som er mer damptette enn normalt. For eksempel på en kjelleryttervegg, som er isolert på innsiden og ikke kan tørke utover, kan en slik dampbrems ha en .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.