onsdag 12. april 2017

Elgokse vekt

De vektene vi har omtalt her er levende vekt. Slaktevekta av elg under jakta varierer fra under til noe over av totalvekta, og ligger i gjennomsnitt på. Elg , partået klovdyrart i hjortefamilien.


Norges største nålevende pattedyr, med en skulderhøyde opptil meter. Vekt hos okser fra 2til 600 .

Har diskutert med sviger og sambo om hvor stor en elg kan være(kjekk lør kveld ja,ånei). Elg eller europeisk elg (Alces alces) er et spesielt stort hjortedyr som trives i temperert klima i det store boreale barskogbeltet som finnes i Nordeuropa, . Elgjegeren - WordPress. ELG_Mona-Gjestvang-610x411. Fakta om elg - Hjorteviltportalen,rh:hjortevilt.


Skjøt elg på nesten ett tonn,rh:side3. Store norske leksikon,rh:snl. Rapporter et annet bilde Rapporter det støtende bildet.

Amerikansk elg eller sibirsk elg (Alces americanus) er et spesielt stor utgave av elg som lever i det store barskogbeltet som finnes i Asia øst for Uralfjellene og i . Guiden som er med Anders Tveito og jaktfølget i Canada har gitt klar beskje dei må la svartbjørnen dei har jakta på . Høyde: Kroppen til elgen er diger med en skulderhøyde på mer enn meter. Men det er bare hanndyr som har et slikt gevir. Når en elgokse er to år gammel starter geviret å vokse og kan få en vekt på opp til kilo. En elgokse med spir er felt i Høylandet kommune. Den og en 14-spiring i. I tillegg hentet vi en annen vekt.


Elg har blitt et reisemål i seg selv de siste årene og er Europas største landpattedyr. Jeg prøver ikke på noen måte å si at folk her skrøner, men det er mye rart ute og går når det gjelder vekt på elg. Noen må betale for kjøttet og . I 18-tida på årets andre dag i elgjakta kom det lille jaktlaget på tre over en elgokse av det sjeldne slaget like sør for innsjøen Vektaren, nært . Hvor i landet spiser man mest elgkjøtt? De fylkene som det blir skutt mest elg i er Hedmark, Nord-Trøndelag, Nordlan . Mats Petter Lønneid på jaktlaget Løvåsen sør i Engerdal felte torsdag et monster av en elg.


Prøv VGs store elg -quiz!

De må klare å bestemme alder og kjønn på dyrene før de løsner skudd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.