torsdag 16. mars 2017

Universelt utformet

De syv prinsippene for. Folk søker også etter Kva er universell utforming? Det hjelper lite at plasseringen av automaten er i tråd med kravene, dersom selve automaten ikke er universelt utformet. Denne rapporten sammenfatter resultatene fra prosjektet “Handlingsrom for et universelt utformet samfunn”.


Et universelt utformet friluftsområde skal dekke de viktigste turaktivitetene som det å gå på tur, fiske og bade.

Gjennom arealplanleggingen skal kommunene . Det gjøres mye for å sikre universell utforming og tilgjengelighet i norsk samfunn. Universell utforming er en strategi for å gjøre samfunnet tilgjengelig for alle . KDP-uu følger opp de fem hovedmålene i. Vår lange og internasjonale erfaring innen interessepolitikk knyttet til universell utforming viser tydelig at lover alene ikke er tilstrekkelig, men det kan være et . Anskaffelser av IKT-systemer ved NTNU skal i hovedsak følge policy og prinsipper for universell utforming ved NTNU. En del IKT-systemer vil imidlertid være .

Universellutformingblir ofte kritisertfor å værebegrensende, urealistiskogmedetfortsattfokuspåfysiskebarriererog prioriteringavrullestolbrukereogsynshemmede. NRK sine nettsider kan bli mer universelt utformet med opplæring av journalistene og organisatoriske grep, viser Lars Henrik Nordlis . Ombudet konkluderte med at Det Gode Hjørnet AS bryter plikten til å sikre universell utforming av inngangspartiet, da virksomheten unnlot å . Ved å peke på et par enkle ting, håper vi at flere begynner å tenke universell utforming. Prøv å sette deg inn i brukerens situasjon, be dine nærmeste om hjelp,. I denne artikkelen skal jeg se nærmere på hvordan man kan løse denne utfordringen. Aller først skal vi se litt nærmere på universell utforming.


Visjonen i handlingsplanen er at Norge skal være. Norske nettaviser omfattes av forskriften om universell utforming – og. Kurs: enkle grep for å lage universelt utformet innhold i Episerver. Med universell utforming menes generell tilrettelegging av fysiske forhold for å fremme like muligheter for samfunnsdeltakelse og hindre . I København er det flere prosjekter der man har gjort gode forsøk på å gjøre uteområder og plasser universelt utformet. Norges Handikapforbund mener at universell utforming skal . Målet med universell utforming er å gjøre samfunnet enklere å orientere og bevege seg i for så mange som mulig.


Tilgjengelighet handler om tekniske grep for å for eksempel gjøre dokumenter lesbar av skjermleser. SVs stortingsrepresentanter Karin Andersen og Heikki Holmås fremmet i Stortinget forslag for et bedre universelt utformet samfunn, der de .

Universelt utformet i dette tilfellet inkluderer forståelig språk . Ergoterapeutene har hatt på sin handlingsplan å universelt utforme alt sitt materiale. I samarbeid med kommunikasjonsbyrået .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.