onsdag 29. mars 2017

Fjerne mose på tak

Mange opplever at det gror godt med mose på taket. Fjern mosen effektivt og på mest mulig skånsom måte. Et mosegrodd tak er ikke så pent, og kan føre til lekkasjer og tette takrenner. Slik fjerner du mose fra taket.


En mosegrodd plen, eller et hustak som sakte, men sikkert blir overtatt av mose , er noe mange kjenner til.

En mosedekt skogbunn er et vakkert syn på en skogstur, men når mosen overtar den hardt opparbeidede . Jeg har betongpanner fra sent 70-tallet ca. På disse gror det en del mose på den ene siden av huset (der det er minst vindtrykk). Tekst: Redaksjonen Foto: IBG, Hagmans og ifi. I utgangspunktet er jobb med tak noe som bør gjøres av profesjonelle.


Taket blir fort glatt og du skal bakse. I de fleste tilfeller er mose på taket bare et estetisk problem. I noen tilfeller kan mosen gi gode vekstvilkår for andre planter som frør seg selv - og som har røtter som kan skade teglen på .

Først og fremst er det viktig å påpeke at profesjonell hjelp er det beste alternativ. Det er flere firma i Trondheim som gledelig tar på seg slike oppdrag uten at det . På papp- og shingeltak må du være ekstra forsiktig og kun lett skraping. La ikke mosen samle seg i rennen, men fjern den.


Takstein og skifer kan rengjøres med høytrykksspyler, for de tåler det. Du kan vaske taket med. Påvekster på taket er ikke bra, og det kan også være en årsak til at takstein sprekker. Er det store mengder med grønske og mose spyler du forsiktig av med hageslangen før du har på blandingen.


På asfalt takbelegg spyles blandingen skånsomt av med hageslangen. På Decra takpanner kan høytrykksspyler brukes . Hustak belagt med ru takstein eller shingel gir ofte grobunn for mose ! Avrenning fra en ny smart skinne montert på toppen av mønet vil fjerne eksisterende mose etter noe ti og hindrer at ny mose , gress, alger og mugg dannes. Du slipper skraping eller spyling.


BESLAGET GJØR JOBBEN FOR DEG! Trærne vil tilføre mye organisk materiale som gir grobunn for mose. I tillegg vil skygge medføre at fuktighet fra regnvær og kondens nattestid ikke fordamper like raskt.


Det er ofte en fin oppskrift for å få mye mose og annen elendighet på taket.

Om trærne lar seg beskjære eller fjerne helt anbefales det på det . Mosegrodd tak ser lite . Da har du ganske sikkert også en del mose på taket , hvis du ikke har vært flittig med skrape, børste eller høytrykkspyler. For at det skal vokse mose på et tak, må det finnes en grobunn. Fjerner du det grøvste først med høyttrykkspyler eller andre mekaniske metoder, vil det uansett ta kortere tid. Før- og etter mosebehandling av taket. En annen super oppfinnelse er denne.


Hvordan fjerne mose fra tak. En effektiv mosefjerner som kan brukes PÅ ALLE MATERIALER! Også svertesopp på malte flater. Vi utfører fjerning av takmose og alger fra alle typer tak i Bodø, Fauske og resten av Salten.


Rengjøring,Vaktmester Ønsket fjerne mose på tak , tomannsbolig i Bærum, tilbud ønskes etter uforpliktende befaring. Slependen , Torsdag 05. Vi ser at klimaet blir mildere her i Norge, og det gir gode vekstvilkår for alger, mose og sopp.


For å fjerne mose fra taket kan du bruke egnede midler mot dette fra flere leverandører, blant annet de som produserer maling. Følg bruksanvisningen på det aktuelle produktet. Tintus skrev: Vi har et gammelt hus med eternitt-tak. Det har kommet en god del mose på taket.


Noen gode råd for å få fjernet dette? Ville ha skiftet tak, jeg. Men har du ikke råd til det, så spyl med høytrykkspyler. Etterpå kan det lønne seg å strekke en . Dessverre fortsetter ikke et tak med å se like flott ut som den dagen taket ble lagt. Både takstein og takplater blir angrepet av alger, mose og skitt – og taket kan skape et stygt inntrykk av et ellers flott hus.


Takrens til et skittent tak. Heldigvis finnes det råd mot stygge tak , og det krever egentlig ikke mye mer enn en enkel . Dette fører til mose på taket. Jeg vil ikke anbefale bruk av giftige tungmetaller (eller andre gifter) for å fjerne mose.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.