onsdag 1. februar 2017

Høyt blotrykk

Mer enn prosent av alle som undersøkes for høyt blodtrykk , har ikke noen sikker påvisbar årsak. Godkjent av medisinsk redaktør . De fleste som har høyt blodtrykk , føler seg ikke syke. Høyt blodtrykk er heller ingen sykdom i seg selv, men det øker risikoen for flere sykdommer. Hva er høyt blodtrykk ?

Hjertet er en muskel som pumper oksygenholdig blod rundt i alle deler av kroppen. Når hjertet trekker seg sammen (hjertets systole), pumpes det blod ut i den store pulsåren (aorta), og videre ut i pulsårene til kroppens organer. Når organene har brukt oksygenet, føres blodet tilbake via blodkar . Ubehandlet vil høyt blodtrykk kunne gi alvorlige komplikasjoner.


Får du veldig høyt blodtrykk kan du oppleve . I dag er det å ha høyt blodtrykk en svært vanlig sykdom som er forårsaket av flere ulike faktorer, blant annet fedme, genetikk, dårlige matvaner, at man har en stillesittende livsstil, og mer. Denne lidelsen kan føre til alvorlige helseproblemer som er sterkt knyttet til hjerte- og karsykdommer.

Det er derfor folk som har høyt . Lær deg mer om blodtrykket og viktigheten av å ikke ha høyt blodtrykk. Her får du viktig informasjon om blodtrykk. Risikofaktorer ved høyt blodtrykk. Hvorfor behandler man høyt blodtrykk ? Blodtrykket skal være svært høyt for at . Lavt blodtrykk har man aldri dersom man føler seg vel og er frisk. Et sunt kosthold der du begrenser inntaket av salt, er fysisk aktivt, og går ned i vekt hvis du veier for mye, er alle faktorer som kan være med på å senke blodtrykket.


Hjertet pumper blodet rundt i kroppen. Mange har høyt blodtrykk. Blodet pumpes bort fra hjertet gjennom pulsårene (arteriene), og sprer seg herfra ut til alle muskler, organer m. Når det har passert gjennom vevet, strømmer det gjennom tilbakeløps-blodårene (venene) tilbake til . Redaksjonelt - Er høyt blodtrykk en sykdom?


Hvis svaret er ja, er i så fall høyt kolesterolnivå i serum, høyt blodsukkernivå og høye gamma-GT-verdier også sykdommer? Spørsmålene er retoriske, og ment å skjerpe oppmerksomheten overfor begreper som sykdom, sykdomsårsak og risikofaktor.

Oversiktsartikkel - Hvor stort er det faktiske saltinntaket i befolkningen? Først og fremst må man være oppmerksom på at høyt blodtrykk ikke er noe absolutt begrep med helt klare grenser mellom det vi kaller normalverdier og forhøyede verdier. Hypertensjon, høyt blodtrykk.


Det kan selvsagt diskuteres om dette er . Om man løfter en tung tømmerstokk eller om man er stresset, øker blodtrykket naturlig, for at vi skal ha nok blod til kroppen vår. Personer med diabetes har en økt forekomst av hypertensjon ( høyt blodtrykk ) og komplikasjoner av denne. Visste du at høyt blodtrykk (hypertensjon) er en risikofaktor for utvikling av hjerteinfarkt, hjerneslag og nyresykdom?


Les mer om symptomer og årsaker, samt hva du selv kan gjøre hvis du har for høyt blodtrykk. Kun hos få pasienter forekommer øket hodepine elles svimmelhet før påvisning av høyt blodtrykk. Malign hypertensjon (eller akselerert hypertensjon) er et endestadium i sykdomsutviklingen, og kan presentere seg med hodepine, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.