onsdag 18. januar 2017

Tak isolasjon

Varmen stiger opp og det er spesielt lønnsomt å ha et godt isolert tak. For å hindre varmetap fra rommet under, er det enkelt og effektivt å øke . Skal du innrede oppholdsrom på loftet er det nødvendig å isolere godt.

Når taket skal omtekkes eller rehabiliteres, gir det stor gevinst å etterisolere når jobben først må gjøres. Med dagens krav til energisparing og økonomisering av ressursene er det svært viktig å isolere, og i mange tilfeller etterisolere hus og hytter. Gode råd til isolering og etterisolering af loft og tak.


Les om temperaturer og funksjoner, og finn veiledning til hvordan du gjør.

I forbindelse med prosjektering av flate tak er det en rekke forhol som det er viktig å være oppmerksom på fra starten. Innenfor hyttebygging er det også en løsning med torvtak som omvendt tak på skråtak (isolasjon plassert over membran). Taket er bygningens femte fasade og er den bygningsdelen som blir utsatt for de største klimatiske påkjenningene. Der det er praktisk mulig og fuktteknisk forsvarlig, bør man montere så mye isolasjon at forskriftskravet til U-verdi for tak blir tilfredsstilt.


Flate tak kan bare isoleres på utsiden, med andre ord i selve takstrukturen. Hvis du prøver å isolere et flatt tak på innsiden, vil det danne seg kondens mellom . Varmluft stiger, og derfor er det loftsgulvet du får mest igjen for å isolere - dersom loftet fortsatt skal være kaldt. Skal loftet innredes, legges isolasjonen i taket.


Hvis du er veldig ”flink” til å rulle isolasjonsmattene helt ut mot taket, tetter.

Sundolitt takprodukter for utvendig takisolering er utviklet for å gi høy isolasjonsevne samtidig som de er enkle å legge. Boliger bygd før ca 19har lite eller ingen isolasjon. Etasjeskiller/tak var typisk fylt med spon eller leire. Istapper fra taket betyr at en del av energien du bruker for å holde en komfortabel temperatur.


Hus bygd på 60-, 70- og 80-tallet har ofte for dårlig isolerte kaldloft. Tidligere lå det cm rockwool på gulvet. Jeg kommer trolig å bruke 30cm Rockwool i taket. NYBYGG/TILBYGG : Isolering rundt vinduer og dører. Isolering av tak med W-takstoler i tilbygg.


Vartdal Takfall er enkel og dobbeltskårne kiler som gjer det lett å legge fall til sluk. Takisolasjon for flate tak vert levert med fall 1:4 1:og 1:100. Ved å lekte ut på taket sørger du for lufting, og dette gjør at du kan isolere helt opptil taktro på undersiden. Jeg holder på å lage oppholdsrom på garasjeloftet, og ble litt i tvil når jeg skulle til å isolere taket.


Takstolene er 1mm med sutak-plater som . Jackons produkter for utvendig isolering av flate tak gir et riktig og stabilt inneklima og god lydisolering. Jackon har utviklet en rekke produkter som gir en . Minstekravet til isolasjon i yttervegg er cm. Sjekk om du trenger ny isolasjon eller om du må bytte hele taket.


Jeg skal legge 1mm ekstra isolasjon på loftet. Skal jeg kjøpe 1mm tykke matter, eller er det bedre å legge x 50 . Kompakte tak har vanligvis bærekonstruksjon nederst og varmeisolasjon under . Boliger fra tallet er bygget etter forskrifter fra 1949. Lite eller ingen isolasjon i vegger og tak – i beste fall kun cm matter.


Kingspan isolasjon er et utmerket valg ved isolasjon av flate og skrå tak samt terrasser på grunn av dens gode isolasjonsevne og tekniske egenskaper. Paroc Air er neste generasjon for isolering av kompakte tak. Takisolasjon med overflate i strukturpuss - FOAMGLAS plater med kaldt lim PC.


Betongdekke; Primer; Mekanisk festing med PC Anker F; FOAMGLAS.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.