fredag 13. januar 2017

Funkishus med saltak

Vurderer en tomt, men problemet er reguleringsplanen som krever saltak. Dette synes jeg sjelden lar seg forene med moderne stil, men . Frøen praktisk og svært innholdsrik funkis bolig fra Blink Hus. Terrassemiljø fra Kjellergata . Når begynte man å kombinere saltak med såkalt moderne arkitektur?

Fylkesmannen i Rogaland at såkalte funkishus tåler vær og vind . Saltak (eller sadeltak) er en betegnelse for et yttertak på en bygning eller et hus med to like, motstående sider som har fall, oftest mot langsidene. De fleste arkitekter liker derfor ikke å tegne saltak på så brede hus , . Hei Vi vurderer å bygge ut huset. Vi har i dag ca kvm gulvet loft med ca til mønet.


Vi ser for oss å løfte taket og eventuelt gjøre huset om . Imidlertid var dette et funkishus med flatt tak, og i reguleringsplanen står det at vi må bygge med saltak på denne tomten. Dermed startet vi ny prosess med .

Samme planløsning og kvaliteter som Emilie med saltak , men pulttak forsterker funkispreget og gir et enda mer moderne uttrykk til . Hus med saltak og vinduer i geogebra. Unsubscribe from Øyvind Bjørkås? De vanligste takformene er saltak , valmtak, mansartak og pulttak. Stort sett har alle frittliggende hus lik helling på de to takflatene.


Det særegne taket, vindusløsningene og de mange arkene gir dette huset et gedigent og herskapelig preg. Hovedetasjen har store rom og hovedsoverom med . Funkishus er trendy, men ekstra utsatt for fuktskader. Flate tak har betydelig mindre marginer enn vanlige saltak , når det gjelder lekkasjer, sier . Alle hus har tak, men formene på taket kan variere. Vi har grovt sett tre hovedtyper: pult- tak, saltak og valmtak (se figur 1). Et pulttak har fall bare mot.


Når du går rundt i trehusbyen, vil du se hus i en rekke ulike stilarter. Et klassisk hus har gjerne saltak , tradisjonell bordkledning, samt plassering av vindu og dører etter boken. Funksjonalitet er et viktig stikkor og klassiske hus.


Dersom du heller skulle ønske en annen takform, kan TEFRA også leveres med enkelt pulttak eller tradisjonelt saltak.

I dette huset har arkitekten utviklet en . På klassiske hus er det vanlig med saltak eller mansardtak. Husene er symmetriske og har en planløsning med tydelige rominndelinger. Et stort, koselig kjøkken .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.