tirsdag 20. desember 2016

Etterisolering av vegg

Dette er den vanligste måten å etterisolere vegger på: av med kledningen, opp med ekstra lekter og mer isolasjon, og på med ny kledning. Jo eldre huset ditt er, jo mer vil du antagelig ha å hente på å etterisolere veggene. Etterisolering kan gjøres både utenfra og innenfra, men de .

Med dagens krav til energisparing og økonomisering av ressursene er det svært viktig å isolere, og i mange tilfeller etterisolere hus og hytter. Etterisolering av bindingsverk og reisverk. Noen av veggene fra denne perioden har ikke annen isolasjon enn selve hulrommet inne i veggen . Men etterisolering er likevel et ord som skremmer mange huseiere.

Hovedregel: En god vegg skal være tettest på innsiden, rimelig bra . Etterisolering av tak mot kaldt loft n Bedret lufttetthet. Etterisolert med 1mm, totalt 2mm U-verdi = W/m²K. Yttervegg - etterisolering med FLEXI A-PLATE. Ved utvendig isolering av vegger blir den gamle veggen varmere.


Den får dermed en lavere relativ fuktighet slik . Det er ALT å vinne ved å isolere innvendig: Den gamle veggen blir sterkere og varmere, inneklimaet bedre, og du får en flott, . Mange boliger har så og si ingen isolasjon og betydelige varmetap gjennom veggene. Det er en stor jobb å etterisolere, men det kan være verdt innsatsen.

Les mer: Se hva fant i veggen under totalrenoverong. Utvendig etterisolering: Dette er omfattende vedlikehol hvor man fjerner kledningen . Bilde av etterisolering av kjeller Når du skal etterisolerer en murvegg er det som regel en fordel å gjøre det på utsiden av veggen. Etterisolering av vegg for å forbedre isolasjonsevne (U-verdi) og økt tetthet. Dette vil føre til lavere energiforbruk og bedre inneklima.


I denne artikkelen tar vi for oss en innvendig etterisolering av veggene. Dette er noe som burde være overkommelig for de fleste - både når det . Otto Robsahm, kanskje bedre kjent som Sinnasnekker'n, viser oss hvordan vi enkelt kan isolere en. Vet ikke hvordan veggen er innvendig, men tipper cm isolasjon. Etterisolering gir lavere energiutgifter, bedre komfort og kan forbedre energimerket på.


Boliger bygd etter 19har vanligvis mineralull i vegger og tak/loft. Ved etterisolering av vegg borres det hull fra innsiden eller utsiden, og deretter fylles hullrommet med isolasjon, for så å plugge hullet. Feste av påfôringer til eksisterende vegg.


Eksempel på eldre bygning med betongvegg som ikke er etterisolert. Konstruksjonen viser hvordan en vegg som er bygget før 19normalt ser ut. Den enkleste og billigste måten å etterisolere en slik konstruksjon er å blåse inn . Ved innvendig etterisolering blir den opprinnelige veggen kaldere og får . Etterisolering på eldre hus fra utsiden av vegg.


LYDISOLERING: Lydisolering mot eksisterende vegg. Det er mulig å etterisolere alle bygningsdeler mot det fri - vegger, gulv og tak. Spesielt viktig er det å stoppe luftlekkasjer langs . Innvending vil jeg ikke etterisolere for jeg ønsker ikke gjøre gangen smalere. Virker som du har åpnet en vegg eller to på et par talls hus ja. Veggene skal etterisoleres, og her er det valgt Glavas Veggplate 31.


Den er bare mm tykk, og gir en enklere etterisolering enn tradisjonell . Etterisolering av etasjeskiller mot kaldt loft. Ved utvendig etterisolering er det sannsynlig at. Vegg - Etterisolering med 1mm pâ alle vegger utvendig.


Det er i hovedsak måter å rehabilitere/etterisolere vegger på. Gammel kledning skal av, det skal etterisoleres med 10cm isolasjon og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.