tirsdag 15. november 2016

Isolering av ventilasjonsrør på kaldloft

Isolering av ventilasjonsrør på kaldloft. Vi har et høyt kaldloft der røret fra kjøkkenviften/ventilatoren går opp og ut igjennom taket. Mekanisk og Balansert ventilasjon Isolering av rør på kaldloft! Avtrekk fra bad gikk i lang fleksibel kanal på kaldloft. Termisk isolering av ventilasjonskanaler dreier seg i hovedtrekk om å:.


Det samme gjelder også for isolering av kanaler, mellom aggregat og . I følge TEK skal kanaler isoleres for å hindre unødig varmetap. I veiledningen er det henvist til NS-EN 128for beregning av energiøkonomisk . Vi bruker en enkel rørtype, en flexislange, som vi isolerer med lamellmatter med alu-bakside. Det kommer neppe så mye varm damp i luftingen fra avløpet (!) Uansett vil det sikkert hjelpe å isolere røret. Bilde av ventilasjonsaggregat på kaldloft Enkel atkomst til.


Tilluft- og avkastkanaler på kaldt loft isoleres med minimum mm. Enova, det statlige foretaket som mellom annet har som oppgave å lede an i energiomleggingen i Norge, anbefaler at du først og fremst gjør .

Også rundt ventilasjonskanaler som går gjennom loftsgulvet er det ofte for. God etterisolering, kombinert med god lufting, gir kaldere tak – og . Har behov for å legge ny isolasjon rundt ventilasjonsrør fra bad/toalett som går gjennom kaldloft. Her har det blitt fuktskader og merker i taket i . Det er mange som lurer på hva som er rikig og hva som er galt, når det kommer til isolering av gamle hus. Et spesielt populært tiltak er å isolere . Det er billigere med kaldloft fordi man legger isolasjon over en mindre. Det gies ikke støtte til å innstallere balansert ventilasjon i nybygg, men . Rom med høy luftfuktighet, dårlig ventilasjon og lav romtemperatur er mest utsatt for.


Generelt bedre isolering og isolering av kuldebroer vil i de fleste tilfeller være det beste tiltaket. Jo mer isolasjon du får plass til, jo bedre blir effekten. Men husk at ventiler ikke må tettes igjen, loftet må ha god lufting. Det er også viktig med intakt dampsperre . Arbeidsanvisningen gjelder isolering/tilleggsisolering av horisontale eller svakt hellende kaldloft ( 1) der isolasjonen ikke overdekkes eller kles inne.


Ventilasjonskanaler, vannrør og lignende installasjoner på loft skal. Jeg driver å innreder et kaldloft, skal isolere og kle inn samt dele av så det blir to store rom i stedet for ett kjempestort.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.