onsdag 2. november 2016

Borettslagsloven husdyr

Spørsmålet om gyldigheten av ordensregler som omhandler husdyr har vært mye. Dyrehold i borettslag , eierseksjonssameier og i utleieforhold. Det skal altså en del til for å kunne nekte en andelseier å holde dyr.


Ja her kommer vi nok inn på et følsomt tema! Du kjøper deg en selveierleilighet og flytter inn med hunden eller katten din, og har ikke tenkt over .

Dersom du har gode grunner til å ha dyr , og dyrehold ikke er til ulempe for utleier eller øvrige brukere av eiendommen, gir loven deg rett til å ha dyr på tross av . Det er slik at styret i et borettslag har rett til å fastsette ordensregler. En slik ordensregel kan eksempelvis være at det ikke er tillatt å ha husdyr. Plager det ikke andre og du har gode grunner for å ha dyr , gir den nye . Borettslag med regler mot dyrehold kan ikke uten videre nekte.


I utgangspunktet kan de det. Et borettslag eller et sameie kan i ordensreglene fastsette at det er forbudt å ha dyr , så lenge det er flertall for dette . Er på bolig-jakt i disse dager, og har lyst til å ha husdyr neste gang jeg skal kjøpe en leil.

Var på en visning i en borretslags leil. De fleste borettslag har bestemmelser om at husdyr i utgangspunktet ikke er lov, men at man kan få det godkjent av styret. Dermed har styret egentlig stor makt til. Juss: Hei, jeg lurer på lovene angående å ha hund i borettslag. Vi har selv hund og bor i . Katter er flotte å se på, men ulikt andre husdyr får katter ofte vandre fritt.


I borettslag og sameier har man jo anledning til å forby dyrehold i . Når man bor i blokk kan både hunder og andre dyr føre til konflikter. Men ved underskriving av kontrakt så sto det dyrehold bare tillatt ved skriftlig tillatelse. Regner derfor med at det er mulig å søke om å ha dyr. Bestemmelsen i husleieloven § 5-lyder som følger: ”Selv om utleieren har fastsatt forbud mot dyrehold i eiendommen kan leieren holde dyr.


Lov om husleieavtaler av 26. Se videoen Dyr i borettslag. Usikker på regler om dyr i borettslag ? Det være seg i sameie, borettslag eller i husleieforhold.


Den nye Husleieloven har gjort det enklere å ha hund og katt i borettslag.

Men husk at du må søke på forhånd. Her er tipsene som gjør at din . Saken gjelder: Gyldighet av oppsigelse av husleieforhold i borettslag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.