fredag 14. oktober 2016

Gulvbjelker dimensjoner

Dimensjonering av bjelkelaget og valg av materiale er viktig for et vellykket resultat og stabilt bjelkelag. I dette avsnittet ser vi på dimensjonering av bjelker av. Tabellen er utdrag fra byggedeltaljer 522.

Trebjelkelag; dimensjonering og utførelse. Velg styrkeklasse og senteravstand mellom bjelker. Hepp, Jeg skal legge bjelkelag (for gulv) over et spenn på 380cm.


Problemet er at jeg har maks 150mm å gå på i høyde på bjelkelaget.

Nå kan du bruke en app fra Norsk Trelastkontroll for å finne ut hvilken dimensjon trebjelken må ha. Du får også en tabell for dimensjonering av . Bjelkelag er den bærende konstruksjonen i etasjeskillere av tre. Skal sette opp en terrasse der gulvbjelkene skal spenne 2. Blir det OK å benytte gulvbjelker i dimensjon 48xog cc40?


Eksempler på bjelketyper til trebjelkelag. Denne anvisningen beskriver utførelse av trebjelkelag. Anvisningen gjelder primært for bjelkelag i bolighus, . Dimensjoner og spennvidder på bærebjelker, gulvbjelker og terrassebord må ses i sammenheng. Gulvbjelkene må selvsagt være snorrette og i innbyrdes plan.


En mye brukt dimensjon er x m, eller x mm. Kapp alle gulvbjelkene slik at de blir like lange. Du må aldri måle lengden på bjelke for bjelke, fordi hovedbjelkene nesten alltid vil ha en liten sving.


Størrelsen på stuegulvet (som det er mest prekært med) er ca. Sant, det koster ikke så mye å gå opp en dimensjon ekstra for å være på den. Hehe, for å si det slik, de som har gjort det har brukt tofire som gulvbjelker og . Referanse: Masonite I-bjelke har et stort antall lengder og dimensjoner som forbedrer og forkorter byggeprosessen.


Gulvbjelker med senteravstand - c/c - 30 4samt 6mm. Utvikling i retning av også tykkere isolasjon/dimensjon i gulv og tak gjør . I-bjelken leveres i høyder opp til 4mm. Dette gir dimensjoner for lavenergihus og passivhus uten ekstra påfôringer.


Ut fra type bjelkelag, dimensjoner og materialkvalitet fins det retningslinjer for plassering av utsparinger, form, og maksimalstørrelser på utsparinger i bjelker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.