fredag 30. september 2016

Male gulvfliser

Går det an å male terracotta gulvfliser ? Jeg er så fryktelig lei fargen på det flislagte gulvet mitt! Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte en å rive. Slik maler du baderomsflisene.


Og alt du ellers bør vite før du maler flisene på badet. MALE FLISER PÅ BAD: Å sveipe malerkosten over baderomsflisene er et enkelt og rimelig alternativ dersom badet har behov for en quick fix, i påvente av en større oppussing.

Foto: FOTO: Getty Images. Det er ingenting i veien for å male flisene på badet - slik gjør du det. Vår ERFARING med å male på fliser er: Vegger er sikker nok helt greit, det var ikke noe problem og fargen satt greit. Men på gulv hadde jeg aldri gjort det om igjen.


Det vil heller ikke få den glansen fliser. En løsning som ikke lager et like stort hull i lommeboka, er å male de gamle flisene du har. Her får du vite hvordan male fliser.


Her har dere litt info og inspirasjon om det å male på gamle fliser.

Det kan fungere godt det, men det er en god del ting dere skal ta hensyn til,. Først skal jeg skrive litt om veggfliser. TO DO liste: 1) Rengjøring av flisene før . Vi valgte å male veggene og flislegge i dusjen og på gulvet (se oppskrift på å male gulvfliser lenger ned i innlegget), det har holdt svært bra i alle rommene, ingen avflassing eller sprekker. Jeg vil ikke anbefale å male i dusjen der hvor man dusjer rett på veggen.


Start med å male flisene med heftgrunning. Bruk en oljebasert heftgrunning egnet til våtrom og glatte overflater. Det er forskjell på fliser , noen er glattere enn andre, det kan derfor lønne seg å teste heftgrunningen før du maler hele badet.


Mal en del av en flis et sted som ikke er så synlig. Alt du trenger å vite for å male fliser på bad. Finn handleliste og en enkel fremgangsmåte for en rimelig og enkel oppgradering av ditt bad her! Det å male fliser er genialt og mye billigere enn å pusse opp hele badet. Det er litt tidskrevende og mye jobb, men badet ser nye større ut og mer moderne.


Flisene ser like bra ut nå som de gjorde da jeg malte dem i november, til og med dusjhjørnet er like fint. Gir en betongaktig finish på vegger, gulv og benkeplater. Er flisene på badet stygge, kan du enten male dem, eller legge nye fiser utenpå de gamle, sier oppussingsekspert Bjørg Owren.


Har en gang med nyyyydelige fliser av terracotta-utseende.

Vurderer som en easyfix å male dem i sjakkmønster. Er det noen som har erfaring med dette? Ser etter ny leilighet og likte en men ikke flisene på badet og kjøkken. Vil ikke rive det ned de første årene, alt for kostbart regner jeg med. VIDEO: Du kan godt male de gamle flisene på badet ditt, men det er langt fra all maling som kan brukes.


Middelhavet eller fuglelivet? Er flisene hele og ellers pene, og er det ikke fukt eller problemer bak dem, er det ingen grunn til å gå løs på dem med hammer og meisel. Dette fikser du enkelt selv, og du har flere valgmuligheter. Det mest holdbare er å male dem.


Mange maler flisene som en rimelig, midlertidig løsning, og så lenge grunnarbeidet gjøres ordentlig er det ingen problem, mener malermester i Regnbuen Malermesterbedrift i Oslo, Marius Davidsen. Bryng forklarer at det er utviklet ulike spesialvasker som skal brukes på underlaget før . Ja, jeg vet at det ikke er anbefalt, og jeg er ikke ute etter svar på hvorfor jeg ikke bør jeg gjøre det - jeg vil ha tilbakemeldinger fra folk som har erfaringer med det, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.