onsdag 31. august 2016

Vask av parkettgulv

Parkett er et unikt og levende materiale. Felles for et oljet og et lakket parkettgulv er at disse gulvene først og fremst skal rengjøres med tørre rengjøringsmetoder, slik som støvsuging og tørrmopping. Noen råd for vask og vedlikehold av parkettgulvet. Bruk tørre rengjøringsmetoder. Rengjør gulvet hovedsakelig med tørrmopp eller støvsuger.


Skal vi tro rengjøringsekspert Else Liv Hagesæther, er det svært få som vasker gulvet på riktig måte – spesielt parkettgulv.

De aller fleste som vasker gulvet, føler at de må bruke masse vann for at det skal bli skikkelig rent. Ifølge rengjøringseksperten vil nemlig for mye vann . Det er feil, fastslår Hagesæther. Alle elsker lukten av nyvasket gulv. Men hvordan kan du egentlig vaske parkett uten å ødelegge den?


Her gir vaskeekspert Malin Skaar sine beste råd. Dersom du har et tregulv som ikke skal males eller lakkeres, kan du vaske det med grønnsåpe. Da vil det fungere som en mild voksbehandling.

Les også: Slik får du rene dusjvegger. GULVDEAL TV gir deg det viktigste du må vite om rengjøring av parkett og laminatgulv. Kan jeg ikke bruke Jif Våtmopp?


Grønnsåpe kan gi parkett - og laminatgulv stygge skjolder. Føler tørrmopp ikke får det helt rent, det går an i det daglige, men å er det så skittent her at jeg må ha litt fukt ;-). Med riktig vedlikehol vil din parkett beholde sin skjønnhet i årene som kommer. Lyse gulv, er vanligvis mer.


Tørr rengjøring er den beste måten å rengjøre parkett på. Beskytter, forsterker og rengjør hardvoksoljede parkettgulv. For beste resultat, bruk . Bioclean rengjøringsmiddel.


Dette er et drøyt og effektivt universalrengjøringsmiddel. Du kan benytte dette på alle typer gulv, og det er biologisk nedbrytbart. En spray for enkel daglig rengjøring av lakkerte, hardvoksoljede eller oljede parkettgulv og . Hell aldri vann på ditt parkettgulv. Treverket kan svelle opp og dermed påføre skade på gulvet.


Benytt anbefalt rengjøringsmiddel tilpasset ditt gulv og overflate med en fuktet gulvklut. Når parketten er lagt, og før den tas i bruk, anbefales et strøk BOEN Freshen Up.

Bruker du BOEN Freshen Up en til to ganger i året, vil parketten beholde sitt matte uttrykk og slitestyrke. Om nødvendig, bruk BOEN Freshen Up på de mest trafikkerte sonene. Lakkert og malte tre- eller parkettgulv vaskes så sjelden som mulig. Og når det gjøres, brukes et mildt syntetisk rengjøringsmiddel uten ammoniakk.


Rengjøringsmidlet bør ha en nøytral pH-verdi, det vil si pH rundt 7. Løsninger med pH under er sure, de som har pH over er basiske. Bruker du grønnsåpe på parkettgulvet ditt i dag, bør du lese videre! Overflaten til tregulvet avgjør hvordan du best vasker parketten.


Feilaktig rengjøring av parkett kan ødelegge et nytt tregulv i løpet av kort tid. Renhol vedlikehold og rengjøring av parkett. I tillegg til riktig rengjøring av parkett er det viktig med . Ehhhh parektt er tregulv. Spesialsåpe er bare tull.


Kun for å tjene penger på kunder som ikke vet helt hvordan man vasker gulv. Kjøp deg heller en flaske med Krystal grønnsåpe, billigere og like effektiv :). Men som oftest er den lakket og . Vasking av parkettgulv. Vi anbefaler å bruke så lite vann som mulig på lakkert eller oljet parkett. Du bør alltid begynne med en støvsuger eller tørrmopp.


Deretter bør du bruke en mikrofibermopp med veldig lite vann, alternativt en lett fuktig klut på flekker. Generelt om rengjøring og vedlikehold av tre- og parkettgulv. Tregulv skal beskyttes mot smuss og søle fra fottøy. Det bør derfor alltid være en stor og god dørmatte ved alle inngangsdører. Husk også på å sette filtknotter under møbelben og legg plastunderlag under skrivebords stoler.


Det vil beskytte gulvet mot riper. Et parkettgulv blir fort ødelagt hvis det brukes mye vann ved rengjøring. Vann trenger ned i skjøtene og parketten kan svelle.


Mørke skjøter er også et resultat av for mye vann. Vi tilbyr vaske og pleieprodukter til både lakket og oljet parkett. Ta vare på parkettgulvet ved å vaske og pleie gulvet med riktige produkter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.