mandag 22. august 2016

Ingeniør med fagbrev

Jeg tror du åpner flere muligheter enn du lukker ved å velge yrkesfag, sier Ellen Rasmussen. Jeg tror du åpner flere muligheter enn du lukker ved å velge yrkesfag, sier Ellen Rasmussen i vår sak Fra fagbrev til ingeniør. Når du har gjennomført videregående og har fagbrev i et av fagene i utdanningsprogram elektro så har du mange muligheter til videre utdanning i fagskole eller . Y-veien er et studium spesielt tilrettelagt for personer med fagbrev. Her finner du ut hvilke høgskoler som tilbyr hvilke studieretninger med Y-veien. Stortinget åpner ingeniørutdanningen for alle med fagbrev.


Et av lovforslagene som ble omtalt på tu. Jeg er nå nettopp ferdig med en bachelorgra og har tittelen bygningsingeniør. Det høres fint ut, men problemet er bare at jeg ikke har NOEN . Opptak til studier gjennom Y-veien forutsetter at du har relevant fagbrev, svennebrev eller yrkeskompetanse fra videregående skole. Nyutdannet ingeniør med fagbrev innen rør/ mekanisk/ maskin? Primært maskiningeniører, men andre linjer vil også . Livsløpsinntekten til arbeidstakere med fagbrev eller videregående skole er.


Jeg har hørt noe fra en gammel lærer om at man kan ta fagbrev etter at man har jobbet en stund som . Du kan kvalifisere deg til ingeniør- og maritime utdanninger med et. En ingeniørstudent med fagbrev slipper å ta fag som allerede er dekket av relevant . Er utdannet Ingeniør innen automasjon/prosess. Har jobbet flere år på skip primært med instrument. Hva må til for å ta fagbrev som elektriker . Title: Fra fagbrev til ingeniør - et didaktisk perspektiv.


Author: Aakre, Bjørn Magne;Hagen, Svein Thore. Abstract: Veien fra fagbrev eller annen . Har ikke vanlig ingeniør utdannelse, men fagbrev og teknisk fagskole, så hvordan ingeniør utdannelsen er kan jeg ikke svare for. Mangelen på ingeniører har skapt en ny mulighet for søkere med fagbrev innen elektrofag; Y-veien. Nyutdannet Ingeniør med fagbrev har en fordel. Har du et yrkesfag, og lurer på om du kan bli ingeniør innenfor datateknikk?


Med 2-årig yrkesfagutdanning fra vgs, 2-årig lærlingetid og passende fagbrev, . Veien fra fagbrev eller annen yrkesutdanning til høgere utdanning har vært et tema i den norske skoledebatten i mange år, og er igjen blitt aktuell. Har du relevant fagbrev fra yrkesfaglig videregående skole og ett års relevant praksis, men mangler generell studiekompetanse, kan du søke om opptak til . Derfor er den praktiske ingeniøren den beste problemløseren. Det optimale slik jeg ser det, er å ta fagbrev, jobbe noen år, ta en bachelor før . Ordningen ble i utgangspunktet innført for å bedre rekrutteringen til ingeniørutdanningene siden det er svært stor etterspørsel etter ingeniører i . PDF-filen du valgte skal nå lastes i denne rammen dersom din nettleser har en PDF-plugin installert (f.eks. en nyere versjon av Adobe Acrobat Reader). Bjørn-Ove Dåvøy videreutdannet seg på Bergen tekniske fagskole. Med et fagbrev i bunn er skolen et supert startsted på en karriere som blant annet ingeniør . Har du en yrkesfaglig bakgrunn og drømmer om å bli ingeniør?


Disse studiene er spesielt tilrettelagt for personer med fagbrev. Ungdom som søker til byggfag må få kunnskap om at selv om de starter med fagbrev, kan de gå videre. Da har du mulighet for å bli ingeniør i Grimstad på tre år. Gjennom dette studietilbudet kan du i tillegg spare ett helt . Hei jeg er en gutt på år som skal ta fagbrev som bilmekaniker.


Jeg vil senere bli ingeniør eller studere økonomi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.