tirsdag 7. juni 2016

Rør i rør montering

Filmen viser et pilotprosjekt for vannskade innstallasjoner for PEX rør i rør system. Revidert anvisning i Byggdetaljer 553. Rør -i-rør systemer for vannforsyning omhandler planlegging og montering av rør -i-rør-systemer for vannforsyning i bygninger. Vannrør, varerør , fordelerskap og veggbokser er hovedkomponentene som inngår i et rør -i-rør-system.


Det er viktig at montøren får spesifikk opplæring . Rør i rør er et system som skal hinder vannskade, man kan bytte røret uten og åpne vegger.

Alle tilkoblede komponenter monteres på vegg. Blan- debatterier og dekkskiver skal tettes mot vegg for å forhindre gjennomtrengning av vann, og de skal være sertifisert. Wirsbo-PEX- rør har en lav miljøbelastning hele veien gjennom produksjon, bruk og destruksjon . Krav til montering og dokumentasjon av rør-i-rør -systemer.


Et rør-i-rør -system er utviklet for å tilfredsstille funksjonskrav om utskiftbar og vannskadesikker framføring av vannrør i boliger. Hva er et rør-i-rør -system? Hovedkomponentene i et rør-i-rør -system er vannrør, varerør, fordelerskap og veggbokser.


Installasjon av lekkasjevarsling.

Snu gjennomføringen (A) der hvor avløp for vasling skal monteres (B). Kapp til lengden på røret og før dette ned i avløpsbendet (D). Påse at tettelokk sitter i de sarghull som ikke skal benyttes.


Skru skap fast til stendere, gjør utforinger om nødvendig. Tre 25mm ytterrør fra skapet ut gjen- nom gjennomføringen. Tilpass rørlengden til plassering av avløpsbend for siklemikk. UNIPEX rør-i-rør -system er et rasjonelt system. Få komponenter forenkler både montering og lagerhold.


I tillegg er det en stor fordel at det ikke er behov for spesialverktøy. BRUK AV JRG SANIPEX VERKTØY. FORBEREDELSER I FORBINDELSE MED NYTT ANLEGG. KONTROLL AV MONTERINGSTANG. Blanding av forskjellige rør-i-rør -systemer skal ikke fore- komme, og man må velge et . Den er ikke veldig konkret, men gir noe info.


Ellers har systemleverandørene en del info på nett. Jeg brukte Wirsbo fra Uponor. Jeg holder på å lese meg opp på rør-i-rør -systemer og har følgende spørsmål: 1.

Hvis man fører ett rør for hhv. Det er en fordel at man ikke trenger spesialverktøy for montering. Skal bytte ut en god del av rørene i huset, mesteparten.


Tenkte å felle inn monteringskap og trekke varerørene selv. Men så lurer jeg litt på om det er mange som trekker og kobler medierørene sine selv? Trenger såvidt jeg kan lese bare en ekspansjonstang, eventuellt kjøpe koblinger som ikke krever . Hvilke spesielle utfordringer møter rørleggeren når det skal monteres rør-i-rør - system i et våtrom? Armaturjonssons RIR-system oppfyller PBLs krav med hensyn til integritet (E) og isolering (I) dersom rørene monteres som skissert i tabellen nedenfor.


Luftbevegelser mellom ytterrør og innerrør skal alltid forhindres i begge retninger, bl. Bruk veggboks eller tetthylse i tilfeller hvor . Monteringsanvisning Produktnavn: Imperial Rør i Rør system Innholdsfortegnelse Monteringsanvisning. VEGGBOKS - KOMPRESSJON. Norges største nettbutikk for salg av fliser, VVS, baderomsmøbler, dusjkabinett, elektro, og gulvvarme. MegaFlis tilbyr alt til baderom til utrolige priser!


Høiax rør-i-rør -system for tappevann gir komplette, vannskadesikre løsninger. Det er basert på nordiske dimensjoner, og er systemgodkjent av SINTEF. Det kreves ingen spesialverktøy for montering av systemet.


Et komplett system som oppfyller de strengeste krav i Norden (TEK 10). Vannskadesikker løsning med vanntett Quickskap og rør i rør løsning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.