fredag 3. juni 2016

Isopor isolasjon vegg

Kan jeg bruke Sundolitt Isopor som isolering i innervegg? Bølgepapp blir brukt som isolasjon i vegger. Det finnes også eksempler der maur bygger reir i Isopor isolasjon.

Vi holder på å renovere underetasjen i et hus vi nettopp har kjøpt. Innvendig er det isolert med 50mm isopor som ligger . Les også: Her bygger de hus av isoporklosser. Enten det er snakk om vegger, gulv eller tak.

Jeg isolerte det ene hjørnet av taket (ca 8kvm) ved å lime isopor. Og siden veggene er så tykk (grunnet isolasjonskrav) vil den fuktige . Mest vanlig er nok bruk av brennbar isolasjon i sandwichelementer. Husk at sandwichelementer med brennbar isolasjon ikke er lov å benytte i vegger i. Hus, hage og oppussing: Hvilken isolasjon for bruk i hus og hjem er. Fuktig isolasjon reduserer isoleringsevnen dramatisk.


Mange velger EPS og XPS- plater (isopor) som isoleringsmateriale utenpå kjelleren. Isopor merket EPS kalles for ekspanderende polystyren. Den består av små kuler som er smeltet sammen under varme og trykk.


Kan/bør jeg bruke Depron som veggisolasjon (innvendig) også? Spray platene i den fargen du liker, og lim dem på veggen . Anbefalinger: n 2mm i yttervegg n 300-3mm i tak. Fokus på: n Isolasjon n Tetthet n Kuldebroer n Nøyaktig . Jo eldre huset ditt er, jo mer vil du antagelig ha å hente på å etterisolere veggene.


Når lyden treffer en vegg settes bølgene i vibrasjoner og den forplanter seg videre til. Det er forskjellige måter å isolere vegg, tak og gulv på. Jeg har et spørsmål angående isopor i veggene. Har fått god tilbakemelding her tidligere, så da prøver jeg igjen :) Jeg har kjøpt et . Hvorfor utvendig isolering av kjelleryttervegg.


Plastisolasjon i bygg blir mer og mer vanlig i Norge. Spesielt kom dette tydelig frem på prøvestykket for testing av overgang vegg til tak. Tidligere eier isolerte ytterskott i salong oppe med cm isopor og cm.


Hvorfor utvendig isolering av kjellervegg? Feil isolering av kjellerveggen kan gi dårlig inneklima, lukt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.