fredag 3. juni 2016

Fugeskum rundt vindu

Hei, jeg skal snart i gang med å montere vinduer og dører i huset mitt, og hadde i grunn tenkt å tette rundt disse utvendig med tape og deretter fuge med skum fra innsiden etter en stund. Men nå satt jeg og såg på sinnasnekketen Sverige, og han sa at man måtte aldri bruke fugleskulpturen rundt dører og . Casco fugeskum 750ml til 5;D på maxbo. Her kan du se hvordan du bruger fugeskum til isolering af vindue.


Byggteknisk Forskrift (TEK10) gir bestemte krav til bygningers energieffektivitet, lufttetthet og påvirkning av fukt. Flere ulike tetteløsninger rundt vindu blir brukt.

Montering og tetting rundt vindu kan være arbeidskrevende og gi varierende grad av tetting mot regn og vind. Luft- og regntetthet til vindu er viktig både for å . Etterisolering vindu og dør. Når du setter inn nye dører eller vinduer er det viktig at tettingen rundt blir riktig utført.


Hele hulrommet skal fylles, også eventuelle fóringer. Den elastiske isolasjonen følger husets bevegelser, og har like god isolasjonsevne etter som 50 . Fugeskum , også kalt PU-skum, brukes i dag til alt fra montering av dører og vinduer , til isolering, lyddemping og utfylling av rørgjennomføringer og andre hulrom. Har du trekkfulle vinduer eller dører kan en av grunnene være at tettingen rundt er for dårlig.


Fugeskum Når det gjelder bruk av fugeskum så skal man være oppmerksom på at dette ekspanderer og det blir da viktig å sette bordbiter mellom karmene, hvis ikke kan karmen presses ut av stilling.

Fugebredden varierer og er hovedsakelig beregnet til tetting og isolering av fuger rundt vinduer og dører. Fugeskum kan også benyttes til tetting av vanskelig tilgjengelige hulrom og sprekker der det er vanskelig å utføre tradisjonell isolering eller isolerende fuging. Kritiske tettedetaljer.


AllSeason FlexFoam er et fleksibelt fugeskum. Flex Extra er et isocyanatfritt skum. Ekspanderende fugeskum for isolering av dør- og vinduskarmer.


Fugeskummet brukes i stedet for dytteremse ved isolering av dør- og vinduskarmer. Funksjonen er å isolere, samt tette mot fukt, trekk og støy. Start med å sette på en bunnlist (en rund remse av skumplast) rundt innsiden av karmen og fug utenfra.


Noe av det viktigste for å hindre kuldeinntrenging er at det er tett rundt vinduet. Det skal ikke store glipen til før kaldluft. Det følger monteringsanvisning med både dører og vinduer - jeg antar at du mener komplette, med karm. Dørkarmer festes med karmskruer i sidene og klosses opp i underkant, under terskelen. Vinduer festes på samme måte.


Eller de skummes på plass, med fugeskum. Slik monterte vi nytt stuevindu i sommer, men da må . Profesjonelt, hurtigherdende skum til helårsbruk. Den kan med fordel brukes til montering og tetning men kan også brukes som fyllmateriale rundt vinduer , dører, rørgjennomføringer, gulv-, vegg- og utforingspartier og mellom celleplast-, betong -, siporex- og sandwichelementer.

Skummet har gode varme- og lydisolerende . Feil utførelse av monteringsfugen mellom karm og vegg kan gi lekkasjer av luft og regnvann, og resulterer gjerne i skader på selve vinduet og veggen rundt. Særlig utsatt er veggen under vinduet. Den ytre lufttettingen av monteringsfugen utføres med elastisk fugemasse, fugeskum , ekspanderende fugebånd . Polyuretanskum til utfylling av vanskelig tilgjengelige sprekker og hulrom, samt isolering rundt dører og vinduer. Her finnes godkjent brannhemmende skum og lavekspanderende skum for montering av isolasjonsplater . Tetting rundt gjennomføringer.


Utskifting av dører og vinduer kan gjøre boligen mer attraktiv samt spare deg for både energilekkasjer og strømkostnader. I dag er det større bevissthet rundt dette, og produsentene har nå et langt større utvalg av produkter i gammel stil. Fugeskum anbefales ikke. Selvekspanderende, ikke elastisk fugeskum som kan skjæres og males etter herding. Det er ikke alltid så lett å finne eksakte.


Fester mot de fleste byggematerialer, unntak er enkelte plastmaterialer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.