torsdag 30. juni 2016

Blyglassvinduer

Vakre håndlagde vinduer med farget glass. En blyglassmester er en håndverker som setter sammen farget glass med bly i ruter og mosaikker eller setter sammen glasset i frie former til glassmalerier. Blyglassvindu i Lacock Abbey, England.


Faget omfatter tilvirkning og reparasjoner. I dag arbeides det oftest med glassmalerier og blyinnfattede ruter . Har noen erfaring med blyglass vinduer ?

Jeg lure på om hva dere anbefaler for å fjerne malingen ( som ikke stripper bort giftige bly i tilegg), og hva som er best . Har for salg blyglassvindu. Kan brukes til å sette utenpå eksisterende vindu. Gamle blyglass-vinduer.


De små vinduene på bildet er solgt. Kvantumsrabatt kan avtales. Tilstand: hele glassruter, mens rammene må pusses. Som følge av at glasset er håndlaget, har det varierende tykkelse.

Fargen er gjerne grålig eller grønnlig, og overflaten er ujevn med mer eller mindre tydelige spor etter produksjonsmetoden. Kan tenke meg å skifte begge to. For selv med blyglass vil det slippe inn lys. Bikkja klarte å knuse vinduet i stuedøra i dag. Det ble jo til et fint påskudd til å sette inn blyglass i døra.


Er det noen som har anelse en flink leverandør og prisen på blyglassvinduer ? Det virker som om priser på slikt er en statshemmelighet, har ikke funnet pris hos en eneste leverandør. Pene til så mangt, barskap? Annonser på skrotnissen. Alle våre blyglassruter blir laget i høyeste kvalitet, men samtidig raskt og selvfølgelig til en meget god pris. Vi har vindu med blyinnfatning til for eksempel karnappvindu, inne-, og utedører osv.


Ser du etter høykvalitets blyglass, er du kommet til den riktige adressen. BLYGLASS: Vinduer av denne typen er spesialiteten til Krist Juuhl fra Askim, men han både reparerer og lager alle andre typer glass også. Glassene i riktige farger må skjæres til slik at de passer inn der de skal være i . Med blyglassvinduer menes vindusflater laget av små glassbiter, helst nevestore eller mindre, som er lagt i gitte mønstre. Bitene holdes sammen av blysprosser med H-formet snitt.


Bly er mykt og dermed enkelt å tilpasse glasstykkenes form, forklarer Jan Øyvind Drtina.

Metallet loddes sammen i . Vi jobber fortløpende med å restaurere blyglassvinduene på Fjellstua! Vi får hjelp fra Grethes Glassverksted i Bærum til å få restaurert vinduene med de flotte motivene fra sagnet om Mumle Gåsegg. Asker til Ottestad ved Hamar så snart som mulig.


Mål blir oppgitt når jeg har fått disse fra selger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.