tirsdag 21. juni 2016

Belegg til bad

Leveringstid 1-dager . Gerba Gerflor, Tarkett og Forbo. I tillegg kan samtlige gulvbelegg til bad legges på gulv med . Fliser har i mange år vært dominerende på badegulvet, etter at linoleum gikk av moten på 90-tallet. Gulvbelegg er imidlertid et meget godt alternativ til bad.

Montering av vinylbelegg i våtrom skal utføres av fagfolk med relevant erfaring og kompetanse. Leggeanvisning til valgt produkt og leverandør skal følges. Valgt belegg må være minst mm tykt og sveisbart. Alle ferdige våtrom bør tetthetsprøves.


Bransjen anbefaler at arbeidene utføres i henhold . Tapet og gulvbelegg til våtrom er ikke blast og kjedelig! Det finnes fargerike løsninger og spennende mønstre. I våtrom stilles spesielle krav til konstruksjonens vanntetthet.

Vinylbelegg er spesielt godt egnet for bruk både på vegg og gulv i våtrom, siden materialet er vanntett i seg selv. Da er det greit å vite mer om forskjellene på dem. Keramiske fliser brennes i ovn og har en sterk slitestyrke sammenlignet med for eksempel parkett.


Porcellanato er et eksempel på en særdeles slitesterk flis. Vinyl fås også i flisformat og som klikk-vinyl, men de fleste forbinder nok vinyl med gulvbelegg , . På gulv som ikke er i vater hele veien, som buer eller bulker, kan man ikke legge laminat mens det går helt fint med gulvbelegg. Også spesielle sklisikre vinylbelegg finnes for hjem og institusjoner. I hallen forde det er slitesterkt i forhold til alt som dras inn, . WC: Avriving eksisterende belegg , nødvendig sparkling gulv, nytt belegg monteres uten oppbrett på vegg, avfallshåndering. Har et gammelt belegg fra 80-tallet som mildt sagt ikke ser uut!


Er det noen som har noe forslag til maling det går å male dette med? Belegget er helt hardt. Skal vare noen år til vi tar en skikkelig renovering av badet. Det er varmekabler under belegget. Et nedslitt bad ble pusset opp for en slikk og ingenting.


Men fagfolk advarer mot å ta for lett på oppussingen. I Fargerike har vi belegg som er beregnet i våtrom.

Tradisjonelt er vinylbelegg brukt mest på vaskerom men i våre kolleksjoner har vi over lekre design å velge i. Så her er det lov å drømme seg bort. Vurderer du å male vinylbelegg eller linoleumsbelegg? Dette er eksperttipsene du må vite før du maler gulvet. Jeg skal totalrenovere et lite bad med dusj rett på gulv og vegg.


Dusjkabinett er dessverre ikke et alternativ pga. Frem til nå har jeg vært sikker på at jeg vil ha gulvbelegg og plater da jeg har trodd at det er det mest idiotsikre (etter duskaqbinett), men nå . Dette forutsetter at leggingen også er vantett, og at belegget går opp fem centimeter rundt veggene. Vinyl er vantett, og er derfor velegnet som gulvbelegg på bad og andre våtrom. For å få en helt tett løsning må belegget sveises i skjøtene og i hjørnene. Ikke målt fukt og det er god ventilasjon der.


På sikt skal vi totalrenovere det, men på kort sikt vil vi gjøre noen kosmetiske endringer. Veggene er kledd med baderomsplater med marmormønster, og spørsmålet mitt er om det går an å sparkle og male over disse?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.