tirsdag 19. april 2016

Utvendig kledning stående

Vi leverer gran- og furukledning i et bredt spekter av tradisjonelle og trendy profiler og i mange dimensjoner og ulike behandlinger. Vurder om huset kler stående eller liggende, smal eller bre slett eller profilert kledning. Stående kledning må ha horisontale spikerslag for feste. Dersom bindingsverket er bygget opp uten spikerslag, må selvbærende spikerslag monteres utenfor vindtettingen.


Selvbærende spikerslag må spikres godt fast i krysningspunktene med stenderne, med lange nok spikre.

Del veggene inn i naturlige felt for å beregne . Siden middelalderen har det vært vanlig å bruke tre som kledningsmateriale på norske hus, og det er fortsatt det mest brukte på eneboliger og småhus. Gjennom de forskjellige stilepoker har kledningen og metodene endret seg. Kravene vi stiller til utvendig panel er imidlertid de samme, nemlig å beskytte bygningen mot.


I Norge har vi lang tradisjon for bruk av utvendig trekledning. Forventet teknisk levetid anslås til minst - år, når man forutsetter normalt vedlikehold. Likevel ser vi at det kan oppstå alvorlige råteskader på relativt nye kledninger.


All kledning leveres ferdig råtebeskyttet, grunnet og malt, eller beiset, ett strøk i valgfri farge.

Jotuns aller beste premiumprodukter brukes i hele prosessen, og alt foregår på fabrikk under optimale forhold innendørs. Vi produserer utelukkende kledning av gran for optimal kvalitet. Bredde, mm oml like bor Falset kledning.


Tabellen angir hvor mange meter det går pr kvadratmeter utvendig kledning. Første kolonne er stående rektangulær kledning med mm omlegg med lik bredde på alle bord . Denne filmen viser hvordan man setter opp utvendig liggende panel: Retning på spikerslag, høyde på. Utvendig faskledning er stående med uhøvlet framside.


Stående utvendig trekledning bør fortsatt ha luftespalte. I en vegg med totrinnstetning fungerer kledningen som en regnskjerm, mens tettesjiktet bak . Også kalt tømmermannspanel. Kledningsbord av gran, til utvendig vegg. Edvardsen, seniorrådgiver i det uavhengige forskningsinstituttet Sintef Byggforsk, forteller til Dinside at de har jobbet med utvendig kledning i mange år, og erfaringene de har gjort er beskrevet i nærmere detalj i flere håndbøker og utgivelser fra Sintef.


Han bekrefter at liggende kledning tradisjonelt . Moderne stående kledning. Naturlige, moderne fasader blir stadig mer populære. Her har man kombinert tre-kledning, glass og metall for å skape et attraktivt ytre.

I dette tilfellet ble arkitektonisk tre-kledning montert vertikalt, noe som kan . REKTANGULÆR KLEDNING GRAN 19X1KL FERDIG GRUNNET. Tilgjengelig i butikker. DOBBELFALS KLEDNING GRAN 19X1FERDIG GRUNNET. Lektekledning montert på sløyfer og lekter.


Foto: SINTEF Byggforsk. Denne anvisningen omhandler utvendig , stående trekledning, med hovedvekt på kledningstyper og utførelse. Anvisningen omtaler også ubehandlet, trykkimpregnert og modifisert trevirke, men ikke profiler av trekompositter.


Liggende trekledning er . For stående kledning kan du med unntak for dobbelfals kombinere to profiler. Dobbelfals 60° grunnet kledning. Dobbelfals 28° kledning. Velg ønsket dimensjon, f. Da kledning ble tatt i bruk, ble den luftet på Vestlandet – lafteveggen ble lektet ut før kledningen ble festet liggende.


Rektangulær impregnert kledning. På Østlandet ble kledningen festet rett på lafteveggen – stående. I over år har det i Norge vært anbefalt en ventilasjonsspalte bak kledningen , spesielt fordi bakveggen blir mer robust uten.


En annen tradisjonell regel er å sette rotenden på stående kledning ned. Rotenden inneholder mer kjerneved og skulle brukes der påkjenningen var størst. Dette var praksis når kledningen var høvlet, for uhøvlet kledning var det busta som skulle peke nedover, altså med rotenden opp.


Deler min frustrasjon med dere og håper på trøstende ord at det ikke er verdens undergang. Min far er snekker så jeg har tips hva jeg burde se etter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.