torsdag 7. april 2016

Dimensjonering av taksperrer

Lag materialliste, der du òg viser nødvendig dimensjonering og utrekna. Tabell a – tabell l angir dimensjonering av taksperrer i enkle . Dette bladet inneholder anvisninger for dimensjonering og utførelse av taksperrer av konstruksjonstrevirke og limtre.

Vinkel kutt 58° Avstanden fra kanten takbjelkene før vasket ned 1mm. Dimensjonering (NBI 52Taksperrer av tre). Tabell b angir dimensjonering av taksperrer i enkle takkonstruksjoner. Fremre bærebjelke for taksperrer til tak over terrasser/uterom.


Vi skal ha en pulttak som går over meter fra det laveste til det høyeste punktet. Vinkel: Total bredde: Utstikk: Høyde på sperre: Vegg bredde: Tast inn vinkelen i grader . Oppdraget inkluderer materialberekning, dimensjonering av taksperrer, nødvendig. Limtredrager, taksperrer og opplegg I huset nedenfor skal du regne. Eurokoder Dimensjonering av trekonstruksjoner NS-EN 19NS-EN 1990 . Tabellen er utdrag fra byggedeltaljer 522. Trebjelkelag; dimensjonering og utførelse.


Tabell a – tabell l angir dimensjonering av taksperrer i enkle.

Dimensjonering av bjelkelaget og valg av materiale er viktig. Skal vi dimensjonere for gulv med påstøp. Takkonstruksjoner dimensjoneres for en snølast på 0kN/mog egenlast for. Taksperrer av heltre og dimensjonert for snølast og ”lett tak” 48x173c/c6C24.


Overgurtene dimensjoneres som om de var fritt opplagte taksperrer med spennvidde lik halvparten av spennvidden (L) for takstolen. Detalj av vindtetting, beslag og ventilasjon kommer senere. Det kan være bindingsverk, golvbjelker, taksperrer, spikerslag,. Ved dimensjonering av bjelkelag av heltre (konstruksjonsvirke) kan vi bruke . Skal du bygge på eller fikse opp, og er usikker på dimensjonen du trenger på bærende konstruksjoner som taksperrer, bjelkelag, limtre-drager, søyler osv. Dimensjonering av bjelkelag med tabell Og valg av yttervegg med tabell.


Taksperrer om enn ikke har god erfaring med det. Taksperrene festes til svillen med en stikkspiker fra hver side, eventuelt med bygningsbeslag hvis området er kraftig værutsatt. Forskyvning av taksperrer i mm ved sig/synk av laftede gavlvegger.


Dimensjonering av takåser av tre og sperretak er vist i henholdsvis . Skal man dimensjonere slikt helt etter boken, må man vite både takvinkel og spenn på taksperrene, samt hva som skal ligge på taket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.