torsdag 3. mars 2016

Etterisolering av tak utvendig

Sperretak med lufting og isolering: Utvendig etterisolering. Denne metoden er aktuell hvis du skal skifte taktekkingen. Energi-og-varme/Isolasjon/etterisolering-av-tak-67316.

Etterisolering av taket bidrar både til bedre inneklima og redusert energibruk. Utvendig isolering; kledningen tas ne og det lektes ut for isolasjon. Dyrt, og effekten av tetting langs gulv og tak kan være vel så effektivt . Bytte vinduer n Etterisolering av tak mot kaldt loft.

Noe endret posisjon for nye vinduer n Ny tetteløsning utvendig n Hvordan tette ? Etterisolering av tak og vegger på loftet. Derfor må det legges en vindsperre utvendig som hindrer vinden i å trenge inn i isolasjonen. Den som planlegger å etterisolere taket må gjøre en avveinig mellom utvendig og innvendig etterisolering. Det er også av betydning om man vi etterisolere for å . Har etterisolert taket på ett tømmerhus med 15-cm utvendig.


Deretter isolasjon, og bretex, opplekting for luftespalte og nytt tak, jeg valgte . Fordeler og ulemper med utvendig etterisolering. Ved avslutning opp mot takutstikk, pass på at luftingen av taket/loftet blir ivaretatt.

Også Enova anbefaler etterisolering av taket som et fornuftig. Isolering mellom sperrene og bruk av kombinert undertak og vindsperre. Fornuftig: Det er mange gode grunner for å etterisolere taket. Generelle anvisninger for utvendig isolering av tak.


Isolasjonen skal lagres på ett jevnt og tørt underlag. Etterisolering av sperretak kan utføres fra undersiden, som vist på tegningen. Ved utvendig isolering av vegger blir den gamle veggen varmere. Innenfor hyttebygging er det også en løsning med torvtak som omvendt tak på.


Et ekstra lag med isolasjon i vegger, gulv og tak kan være nok til å. Veiledende pris for utvendig og innvendig isolering av vegger ligger ifølge . Snekker Otto viser deg hvordan du enkelt kan etterisolere loftet ditt. NOE GALT: Ser taket ditt slik ut er det tegn på at noe er galt. Det er i prinsippet tre måter å etterisolere på; på kald side eller varm side av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.